Nu är min äppelmust färdig.
Jätte god , tycker vi alla i familjen så det blir nog att göra en sats till. Nu har jag använt de röda äpplena.
Men ska testa de gula den här gången.
Här kommer receptet om nån vill ha .
_________________________
Äppelmust
5 liter äpplen
6 liter vatten
1 msk vinsyra
1 tsk natriumbensoat
1 dl socker/liter must.
Dela äpplena och lägg dem i en stor bunke eller hink med alla övriga ingredienser utom sockret.
Låt det stå och goa till sig i 5 dygn. Rör om då och då.(Jag har musten stående övertäckt i köket så jag kommer ihåg att röra om.)
Sila bort äpplena
Tillsätt 1 dl socker/liter avrunnen must
Rör om till det löst sig och häll upp på väl rengjorda flaskor
_________________________
Kram från Lena/isis
9 kommentarer:
Vad glad jag blir att ni tyckte om den. Är ju så lätt att göra också. Kram /Gela
Det låter gott, kanske något för mig som inte har några goda ätäpplen! Tack för receptet, det ska jag testa!
Ha en trevlig lördag!
Kram Margot
Åhh det verkade lätt och enkelt! Man skulle kanske testa detta! Kan man frysa musten eller håller den sig ändå?
Ha en fin dag! / Irene
Låter och ser så gott ut.
Trevlig helg:)
Mums...den ser både läskande och god ut!
Nu har jag bara några äpplen kvar och det blir knappast någon saft av dom :)
Må gott min vän! /Bea
Tack för receptet! Det låter faktiskt enkelt och gott! Jag har bara gjort äppelsaft i saftmaja tidigare. Men, äpplena ger oftast inte så mycket smak då.
/Cika
Nu kommenterar jag här med....kokar man vattnet innan man häller det på äpplen? Eller händer det något med dem om de endast ligger i vattnet? ;)
kram kram
Hej Lena!
Nu har jag testat ditt recept...äpplena ligger i hinken ;)) Jag länkade hit från min blogg, hoppas det är ok ;))
kram susanne
Letade efter recept på ringblomssalva och hittade då din blogg och även recept på äppelmust så nu blir det lite att göra. Själv är jag en liten hobbybonde i Småland med höns o gillar att odla.
Skicka en kommentar