.....mer än nöjd med alfalfagroddarna som jag har groddat. Tycker det är jätte gott att lägga på smörgåsen , på tallriken till mat osv. Och sen veta att det dessutom är väldigt nyttigt är ju också en bra känsla.
Bild lånad från Kawaii Bento Club
Groddarna är rika på protein, järn, kalium, kalcium, magnesium, zink, B-vitaminer, betakarotener, C-vitamin och och E-vitamin. Halten av protein och betakarotener är ovanligt hög.
Groddarna har en mild smak av nöt och är ovanligt lättsmälta jämfört med t.ex. groddar av linser och bönor .
Kram
6 kommentarer:
Tack för påminnelsen! Jag har en påse liggande jag flyttar runt ibland, men har inte blivit av att så dem. Och jag håller med, de är jättegoda! NU ska det bli av.Har för mig man sådde dem på hushållspapper?
Kram
Barbro
Visst är det underbart gott att grodda:) Stort grattis till växhusköpet! Åh, vad mycket härligt du har att se fram emot:)
Kram!
Hejsan
Ser att vi bor rätt nära varann, då har du samma uschliga väder. Groddar är jättegott, jag brukar göra vanliga sorter, ska leta lite andra i vår. Jättekul att du är med i min utlottning, dina lotter ligger i korgen.
Kramar
AnnaMaria
Det är jättegott med groddar men har nu bytat ut dem till paprika på min kesomacka.
Tyckte det var rätt jobbigt att hålla på. Men man skulle kanske leta ftam den speciella burken. Ha de gott. Kram. Anita
Så goda groddar du fått till...
de är verkligen gott att lägga på knäckebröd.
Kram ullamaria
Groddar är jättegott. Det har vi i skolmatsalen, gott! Kram Anna
Skicka en kommentar