...om jag kommer att använda de här kryddorna jag köpt :-)) Oftast är det lättast att ta de torkade på burk. En utmaning ......det är ju dessutom så mycket godare med färska . Förutom persilja , dill och gräslök på sommarhalvåret så använder jag /vi väldigt lite färska kryddor i vår matlagning. Det får bli ändring nu :-)
Kram
12 kommentarer:
Oj då säger jag som bara använder färska kryddor... så olika det kan vara med vanor. När min rosmarin dog nu i februari (den stog utomhus) blev jag helt villrådig... använder både rosmarin och kryddtimjan flera gånger i veckan.
Smaska på nu av det färska :-) Kram
Det låter gott. Inte för att vara petig, men din oregano är ovanligt like en timjan, eller ser ja helt fel?
Javisst måste det vara en timjan. Att det var felmärkt och väldigt likt oregano i doften och ovan av timjan och kombinerat med stress gör att det kan bli så fel ..
Kram
Timjogano för de effektiva husmödrarna som då bara behöver en krydda istället för två. Bra uppfinning!
Vad fina kryddor i fina krukor.Använder på sommarn färska kryddor. I år hoppas jag att min timjan övervintrat. Rosmarin tar jag in i kruka och i år tror jag den klarat sig.Dill har jag ingen tur med tyvärr. Ha de gott. Anita
Jag är oxå dålig på att använda färska kryddor.Det händer men borde absolut göras oftare.
KRAM från mig!
Håller med dig, kag köper också men använder nästan bara timjan...man borde bättra sig!
Kram Ulrika
Det blir mest färska kryddor på sommaren, men även lite på vintern och då är det basilika som gäller.
Kram Birgitta
Jag har bestämt mig för att den här säsongen bli bättre på att använda det jag odlar. Vi får hjälpas åt att påminna varandra :-)
Ha det bäst!
Kram Hélena
Jag har ett litet örtkryddland! Har köpt rosmarin på stam. Ska plantera ut det senare! Kram... Anna
Det är inte lätt att ta skott från Australe.De är så små...då brukar jag ta 1 mån.tidigare normalt sett undrar hur stora de skotten brukar vara?Men de rotar sig alltid bra det är ju huvudsaken :-)
KRAM från mig!
Jag är jättedålig på att använda färska kryddor, borde bli bättre för det är ju så gott, och dessutom fint att ha i köket tycke jag!
Skicka en kommentar