lördag 10 september 2011

Heuchera - Alunrot

Jag gillar alunrot mer och mer. Gillar bladen men även blommorna är söta och skira. Några sorter har jag som jag visar bladen på . Ingen blommar just nu .Två sorter vet jag inte vad de heter..

Den namnlösa i mitten nedan kan ev. vara Marmelade , Creme de Brule eller Caramel .


Jag tror jag haft besök av de vackra rådjuren . De har glufsat i sig blommorna på några av mina flitiga lisor:-((
Egentligen gör det inget för säsongen är ju så gott som slut.

Först blev jag allt fundersam . Tänkte att de blev fula lite väl fort för jag har krukor på fler ställen med samma blomma och de är fulla av blommor. Och så fanns det ju inte en endaste blomma på backen. Om den hade vissnat menar så skulle det ju ha legat blommor på backen .

En härlig lördagskväll önskar jag.

Kram

11 kommentarer:

Margot sa...

Rådjuren tyckte säkert att flitiga lisorna var både vackra och goda..."fniss"! Men nog är det tråkigt att få blommorna skövlade så helt ändå, för det är trevligt med allt som blommar nu på hösten! Visst finns det många vackra Heucheror med olika färger och mönster på bladen! Jag har också ett antal olika sorter! De är också så tacksamma att föröka sig, så man rätt så snabbt kan dela dem och få fler!
Ha en fin helg!
Kram

Sabelhagens Olivlund sa...

Rådjuren ska hålla sig utan för trädgården!! De kan verkligen ställa till med otyg! Jag gillar Heuchera mer och mer, de är så tacksamma. Jag håller på att succesivt byta ut mina daggkåpor (som ramar in flera rabatter)mot Heuchera. De är inte så vräkiga och håller sig på sin plats.
Kram Maria

Rosor och ruiner sa...

Gillar också heuchera mer och mer - när man går där vid plantskolan är det väldigt svårt att motstå dom, speciellt så här års när dom finns i stora fina exemplar...=)

Eva-Lotta sa...

Men vilka vackra och dekorativa blad! Den här växten måste jag kolla upp närmare:) Kram Lotta

Christina sa...

Planterade en gul-orange i går den liknade väldigt mycket din namnlösa. Min hette Caramel!/Christina

Anna Vattenkanna sa...

Fina Heuchera du har! Jag har också en del sorter men i år har små dumma sniglar ätit på bladen...de brukar klara sig i vanliga fall. Men små sniglar är ju bättre? än stora rådjur som klampar runt och kaläter blommor...

Kram Anna Vattenkanna

Godastunder-tokigaidéer sa...

Jag håller med dig, har också just fått upp ögonen för denna vacka växt.

Kram Anna

Trädgården på Höjden... sa...

Jag är också väldigt förtjust i alunrot med sina vackra, skiftande, färger.

Hälsar Åsa

Ninne sa...

Alunroten är verkligen läcker i alla sina former. Jag måste nog ha tag i ngr till i min "nyaste" rabattt.. Där får säkert plats till MÅNGA?
Inte kul när djur av olika slag hjälper till att förkorta blommningen.
Ha gott kram Ninne

ullis sa...

Många fina heuchera du visar...!
Undrar jag om inte den överst i mitten är 'ginger ale'? Den påminner väldigt mycke om den iaf!
Titta in till mig, jag har något till dig! Kram Ullis

ormbunke sa...

Vad Alunrotens blad är dekorativa och fyller upp i rabatten.Mina Flitiga Lisor såg tidigt ut så där och jag tror inte det är rådjur för det har vi inga. Men det är fler som också fått sina Lisor förstörda. Trodde först att det var mördarsniglarna men har inte sett någon på dem. Ha de gott. Kram. Anita