tisdag 24 augusti 2010

Lökar

I söndags var vi till Karlstad för att shoppa lite nytt inför skolstarten. Hann in en kort sväng på Plantagen där jag köpte årets första lökar .

Tulip Tarda, en liten sort som bara blir 10 cm hög. Enligt ett trädgårdsforum så gillar inte rådjuren dem och de sprider sig lätt. Perfekt !

Köpte även taklök . Tänkte plantera dem i betong - rabarberbladet jag gjorde tidigare i somras. Såg det på nån blogg och tyckte det var fint. Nästa år ska jag göra ett nytt betongrabarberblad för det här som jag gjorde nu det läcker :-) Så det passar ju perfekt att plantera i med tanke på " dräneringshålet " .
Lena/isis

8 kommentarer:

Bea sa...

Ja, det är verkligen lite höstkänsla i träden som har gula löv redan och det stora grå har nått oss och verkligen läge att tänka på lökar för nästa vår igen :)
Söta små tulpaner. Jag tänkte avstå i år från lökar, men jag vet att karaktären är svag och genast jag ramlar över lökhyllorna är jag fast..hi, hi.
Kram / Bea

Madame C sa...

Härligt! Jag har också gjort en första beställning hos odla.nu. Men lökarna kommer inte förrän i september. Det kliar i fingrarna:)
Charlotta

IreneL sa...

Tulipa tarda har jag också och jag gillar dom! Dom öppnar sina fina blommor när solen lyser på dom!
Ha det bra! / Irene

Rosor och ruiner sa...

hihi, det kanske var hos mig du såg rabarberbladet med taklök...:o) ja, det är ju bra med hål om man skall plantera i det, har för mig att mitt läckte också.
Kul med lökinköp!

Mammasblommor sa...

Alltid kul med lite nytt! Jag har också gjort en beställning, på mest tulpanlökar, hos odla.nu! Jag kunde inte låta bli när erbjudandet kom, fastän jag har alldeles för fullt i rabatterna redan, men alltid ska det väl finnas nån plats :o)) Känns ju lite konstigt att redan börja tänka på nästa vår, innan sommaren knappt är slut!
Ha en bra dag!
Kram

Gudrun sa...

Hej!
De där tulpanerna är så underbara, har dem också. Taklök är mysiga växter och bildar så fina täcken.
Önskar dig en fin dag.

godastunder-tokigaidéer sa...

Oj har lökarna redan kommit, jag ska sätta en massa allium bollar av olika slag. Så detär kanske att bege sig ut och leta....

HA det gott
Kram Anna

StrandviksVillan sa...

Hejsan och tack snälla du för kommentaren hos mig :)
Fjärilen har jag köpt i ett vanligt varuhus här i Finland, den är inte av nåt särskilt märke så tyvärr vet jag inte var du kan få tag i en sån...

Så fina bilder du visar i din blogg!!
Jag är jättesugen nu på att plantera blomsterlökar och några nya perenner.

Ha det fint!
A-C