måndag 2 augusti 2010

Semestern är slut för i år

Idag var det första dagen på jobbet igen efter en ledighet på nästan sex veckor ( jag har varit ute och jobbat två nattskift under en av dessa veckor ) . Kändes inte direkt nåt jättekul att börja igen.  Men ingen brödproduktion hade kommit igång än så dagen har varit väldigt lugn.


Jättebalsamin tänkte jag inte ha några i år men ändrade mig och sparade några små plantor. De sprider sig ju väldigt. Tre olika färger har det blivit och inga löss som det varit de andra åren.


Här visar jag tre av mina övervintrade pelargoner . Kallar dem för mina 10kronors pellisar. Köpte dem på Plantagen förra året nästan helt nervissnade. Men de tog sig och blev jätte fina. Och som sagt var så överlevde de vintern och blev jätte fina i år med :-))

Smultron är inte dumt som lite kvällsgodis framför TV:n.

Upptäckte idag att det nog kommer att bli några prydnadspumpor iallafall. Har ju inte haft så stort hopp om dem eftersom en enda planta överlevde och som växte till sig så den kunde flytta till en av pallkragarna.

Lena/isis

4 kommentarer:

bakom berget sa...

Ja, här närmar sig oxå semestern sitt slut. Väldigt så fort tiden går, när man är ledig.
Vilka fina pelargoner du har.Smart att köpa dom så där billigt, som du har gjort och övervintrat dom. Den vita stjärnpelargonen är ju helt underbar. Ja dom andra oxå förstås.
Nu närmar sig slutet på odlingssäsongen. Dags att börja kolla...vad man ska satsa på nästa år.
Ha en fin vecka! Kram Åsa.

Rosor och ruiner sa...

Visst är det tråkigt när semestern är slut...ledighet smakar alltid mer ;o)

Visst vågar du visa dina rabatter! Det som är bra med bloggen är ju att man kan "vinkla" kameran och dölja det man vill dölja *ler* jag har massor av fulhörn och tråkiga delar av rabatterna... som jag inte visar! Men visst är det kul att fundera ut förändringar och planera. En av mina första åtgärder här var just att ta bort befintliga rabatter vid husväggen, de låg i söderläge och såg urtrista ut. Annars kan det väl vara snyggt mot husväggen men ofta kan det ju bli för torrt där.
Underbara pelargoner du har! Jag är så dålig på pelargoner, har bara några vanliga och så Mårbacka, tycker aldrig jag hittar några roliga i affären. Kram!

Gudrun sa...

Skönt med lite mjukstart på jobbet. Hoppas att det går bra.
Fina bilder, balsaminer, blir väl rätt höga? Jag är nog lite sugen på dem. Vi får se när de dyker upp här.
Dina pellisar var verkligen söta, funderade just på vilken som var finast, men det går inte. De är fina allihop.
Ha det gott,
kram

Bea sa...

Oj, så fort tiden går och sex veckor semester är ju rena sommardrömmen :)
Vilka söta pellisar, hoppas de klarar vinterförvaringen och ger blomning ännu ett år.
Mmmm... smultron är gott!
Kram /Bea