tisdag 31 augusti 2010

Lite från trädgården

Nu har jag äntligen börjat gräva :-)

 Har börjat med att öka på rabatten runt det äppelträdet som jag planterade honungsrosen vid i våras. Men nu måste jag köpa mer kodynga och jord . Och så kantsten. Ska försöka få till det så att det blir lättare att klippa gräset runt om. Men ska även , tror jag , lägga tillbaka de stora stenarna som syns på bilden. Nästa grävprojekt blir framför den bruna panelväggen som syns på bilden. Den rabatten ska också breddas och jag måste bestämma mig för hur. Har flera ideér i huvudet som snurrar om hur jag ska göra men kan inte bestämma mig.
Rak, vågig .....tips önskas ......

Den mörkröda stjärnflockan blommar nu men jag hoppas på att den kommer att " fälla " ut sig lite mer.

Tror ni att den gör det eller är det så här den ska se ut ?
 Ska kika idag

Äntligen börjar " bananpaprikan " bekänna färg. Det tar tid !

Ännu finns det lite ringblommor " Triangle Flashback " kvar att plocka. Måste komma ihåg att spara frö.

Än så länge är det bara från miniringblommerna jag sparat frö ifrån. Är väldigt förtjust i den sorten.

Lena/isis

7 kommentarer:

ormbunke sa...

Den blir jättefin din rabatt. Men en lite kantsten är inte dumt. Kul paprika du har den ser verkligen ut som en banan.Snygg färg på stjärnflockan.Ha en bra tisdag. Anita

Jord under naglarna sa...

Kul paprika!

Jag har också runda större stenar kring en plantering, men nästa år tänker jag lägga betongstenar (el liknande) för att komma åt att klippa gräset lättare. Då får de runda stenarna ligga innanför kantstenarna. Ungefär. ;)

Rosor och ruiner sa...

Kul med rabattprojekt! Hur funkar det att gräva kring träd, blir det så djupt att det går att plantera, eller höjer du den lite?
Tips om den andra rabatten, tja, själv är jag nog svag för lite runda former, men samtidigt har du ju den runda vid trädet...så kanske inte alltför utsvängd, svårt det där, själv är jag ju så velig jämt *ler* så jag förstår ditt dilemma!
Vilken härlig färg på ringblomman, helt underbar!

Bea sa...

Jättefin form på din rabatt och alltid trevligt med nya planer och förändringar :)
Bananpaprika, spännande form och hoppas den smakar!
Kram /Bea

Galtholmen sa...

Kul med nya rabatter.. ska oxå anlägga en ny rabatt. Behöver plats till alla överblivna plantor som jag har... vill ju inte slänga:)
Jag är oxå svag för runda former i trädgården. Kanske att en halvmåneformad rabatt vore något. I mitten kan man sätta något skulpturalt som drar blickarna till sig, eller kanske ett litet fint träd.
Såg att du satt ringblom i kruka. Kul idé. Mina fröer grodde alldeles för sent i år, vet inte varför, så jag vet inte om de hinner blomma innan frosten kommer. Tror jag skall prova att gräva upp o sätta i kruka inne i växthuset.
Kram
Ulrika

IreneL sa...

Snyggt med ny rabatt! Miniringblomman var väldigt söt! Såna frön måste jag försöka få tag i!
Ha en fin dag! / Irene

Madame C sa...

Underbart! Jag längtar också att få börja ta i och gräva om i alla rabatter och odlingsbäddar! Det känns i hela kroppen att det är tid för det nu:)
Ha det gott,
Charlotta