söndag 15 augusti 2010

Är det nån som testat....

.......att lägga broccoli i ättiksvatten som fanns med som tips i senaste Allt om Trädgård ?? För att eventuella larver ska krypa ut . Blev ju lite besviken häromdagen när jag skördade min broccoli och det kryp larver i den.
MEN jag vet inte om jag törs äta den även om jag skulle testa att lägga den i ättiksvatten.
1 msk ättika till 1 liter vatten - då kryper de små otäckingarna ut, enligt tipset. Ja , jag får se om jag provar. Skulle vara kul att höra om nån har provat.


Va´glad jag blev i går kväll när jag kom hem efter jobbet och möttes av det här ute på altanen. Min familj hade gjort så mysigt .....och riktigt gott var det :-)

Den här hostan hade jag glömt bort . Men måste ju flyttas för att kunna växa till sig. Måste ha fått den av nån och totalt glömt bort den. Väldigt bra för min tanke är att skaffa fler hostor.

Rosenstavarna är på gång. Såg en bild någonstans med den här lila rosenstaven ihop med med höstanemonen 'Königin Charlotte'  . Så det har jag satt ihop på ett ställe. Hoppas det blir lika snyggt som på bilden jag sett.

Den benvita gladiolen börjar också blomma. Men de vill inte gärna stå rakt :-) Får fixa till nåt som håller dem på plats.

Ballongblommans blommor övergår just nu till kapslar. Snygga de med.
Lena/isis

4 kommentarer:

Inreda Ute sa...

Hej
Jag har gett dig en ”award” på min blogg (www.inredaute.blogspot.com). Har förstått det som att det är ett kul sätt att sprida adresser till olika bloggar (själv skall man skicka ”awarden” vidare till sju andra bloggar som man gillar).

Hälsningar / Ulrika

Lilla My sa...

Ballongblomman hade jag i fjol men vet nu inte om jag var så där överförtjust i den. I år har jag ingen...
Hostor är härliga och vackra blad man kan ha hur mång som helsta av dom.
Ha det bra
Lotta

Mammasblommor sa...

Kommer ihåg att jag för länge sedan använde ättiksvatten till blomkål, och jag tror att det fungerar rätt så bra!
Rosenstav är jättefina, men av någon anledning så lyckas jag inte få dem att blomma, de trivs tydligen inte hos mig! Gladiolen är jättevacker! Ballongblomman är lite annorlunda men väldigt trevlig!
Ha det gott!
Kram Margot

Bea sa...

Hej!
Javisst, i ättiksvatten brukar jag alltid lägga mina egen odlade kålsorter, just för larver och småkryp. De flyter definitivt upp!
Vilken överraskning din familj bjöd dig på - sånt är trevligt!
Kram /Bea