söndag 30 september 2012

Tips önskas !!

Förra året fick jag tipset att sköta och vinterförvara min då enda vildpelargon som vanliga pelargoner. Men det gick inte så bra. Den överlevde inte.
Så nu i år, efter att ha fått två fina skott utav bloggvännerna Helena med bloggen Helenas Hem och Trädgård och Vivian med bloggen Hackordning  så ska jag alltså göra ett nytt försök. 
Så hur gör ni andra ? Jag vill ju så gärna ha dem kvar till nästa år.
Kram

9 kommentarer:

Bea sa...

Hej!
Tyvärr kan jag inte hjälpa dig men hoppas ngn annan har svaret på frågan. Vilka vackra blad dessa pellisar har! Hoppas dom klarar vintervilan!
Kram /Bea

vita drömmar och svarta tassar sa...

hejsan halkade in på din blogg!
förvara dom svalt och snåla in på vattnet...eller ha dom kvar i fönstret där inget element finns under och njut av dom året runt...

hoppas du lyckas!
Ha en bra vecka
wivi

Fagras trädgård och tankar sa...

Tycker inte vildarna är svårare än andra. MEN en hel del sorter går ner i vila över vintern, alla blad försvinner och krukan ser tom ut. Det innebär att man tror plantan dött. Så töm inte krukan allt för snabbt. Ställ undan och vänta på ljusare tider.
Lycka till
Johanna

Ulrika sa...

P.Australe brukar vara kinkig hos mig, den vill inte bli undanstoppad. Dom har jag som vanliga krukväxter och får vatten som vanligt.

Lycka till

Kram Ulrika

Pilgrim sa...

Jag har ingen aning men jag kommer nog att ha min i fönstret och sköta den som mina andra krukväxter. Har inga element och ganska svalt när de står i glasverandan.
Ha det bäst!
Kram Hélena

Vivian Tisting sa...

Håller med Ulrika, det är bäst att sköta dem som vanligt...om något svalare och mindre vatten. Man får stå ut med att de tappar blad och ser allmänt ynkliga och långrankiga ut på grund av för lite ljus, men det piggnar till igen när våren kommer. Just P.australe och P.odoratissimum kan du lätt ta sticklingar av på våren.
Kram
Vivian

Evas Kvarnaro sa...

Nää inte som vanligt, för på sommaren behöver de mer gödning sol värme, lagom vatten.
Men vintern vill de sova eller vila
som vi alla behöver.
Alltså mycke svalare,mkt mindre
vatten, inte så ljust, nästan glömma dem. Inte förrän våren klippa ner dem.
Sen beror det ju givetvis på hur varmt en del har i huset o hur dess
element sitter under fönstret.
Men vi gör ju alla olika, en del klarar sig bra fast man gjort precis tvärtom vad man borde.
Lycka till.
Ha de gott/ Eva

Törnrosa sa...

Alla mina pelargonier och fuchsior, vildarter som hybrider, ställer jag ned i källaren och hänger en växtlampa över. Brukar låta dem stå på en stor metallplåt som jag har lagt ett lager sand, ca 1,5cm djupt, på. Det håller fukten även då jag glömmer gå ned och vattna. Beroende på källartemperaturen får man vattna med en till tre veckors mellanrum.
Ha det bra.
Törnrosa

Lisa sa...

Jag har vinterförvarat vildsorterna inne i ett ljust fönster och det har gått bra. Lite mindre vatten som sagt, och ingen gödning under vintern. Lisa/Lisas trädgård