tisdag 4 januari 2011

Mitt Trädgårdsår del 2

Nu kommer  fortsättning på mitt trädgårdsår 2010. Maj - Augusti ........

Maj

Vi sår och bygger insynsskydd och gör i ordning fler pallkragar.

Auriklar , narcisser blommar så fint.

Likaså tulpaner och sibirisk vallmo .

Vi får hyresgäster även i ett av våra äppelträd och blåmesparet föder sina ungar där till vår glädje:-))

Ute på altan börjar jag fylla på med mina pelargoner. Både de övervintrade  och nya sticklingar och en del nyinköpta .

Vid den här tiden är det full rulle med att vänja de små plantorna som såtts att vänja sig så sakteligen att komma ut .

Juni

Skönheterna som jag njöt av i juni är främst de här tre. Guldakleja , krollilja och pastellakleja..............

Den delen som vi har inssynskyddat är så gott som färdig.  Spaljeérna som står mot väggen sådde jag luktärter vid men de växte absolut inget bra. Där planterade jag klematis Pillu i höstas istället . Hoppas på att det ska bli bra.

Grönsakslandet och det i pallkragarna växer bra.

Det blir ju otroligt varmt en period i juni och tur att man har vattenspridaren till de som vill :-))
Pion knopparna börjar svälla och snart så ska de öppnas med sin prakt.

Juli

Blommorna jag gladdes åt mest i juli var pionerna ...

.... och honungsrosen

Potatis...

......salladsärter

........och ruccola, plocksallat och morötter växer bra. MEN både persilja, dill blir ett fiasko den här sommaren. Båda sorterna växer jätte dåligt.

Här är en helhetsbild över landet som nästan ser förvuxet ut. Ja, det är inte bara grönsaker och blommor som växer utan ogräset också. Hallonhäcken syns i bakgrunden. Enormt med hallon blev det den här sommaren.

För första gången testar jag att gjuta av finbetong. Ett fat av ett rabarberblad. Tänkte ha det som fågelbad men det läckte så jag planterade suckulenter i det senare under säsongen. Ska testa till sommaren igen och vara extra noga så det blir tätt så fåglarna får sig en ny badplats :-)

Augusti

Frilandsgurkan " Green Fingers " syns till vänster på bilden nedan. Den blev jag riktigt nöjd med. Den gav en  ganska bra skörd . Den fick växa ute i en pallkrage. Till höger på bilden är det klematisen " Summer Snow "som syns . Den är också en riktig favorit :-)

Här är det ettårig malva till vänster och till höger en kombination av höstanemon och rosenstav som också den blev en riktig favorit.

Här ser man mina busktomater Vilma. De blir bara ca.30 - 40 cm höga så de passar bra till exemplvis en altan eller en fönsterbräda. De röda hängväxterna ( kommer inte ihåg vad de heter  ) ska jag aldrig mer ha .

Riktiga skräpblommor :-((

Fortsättningen av året kommer en annan dag .

Kram

6 kommentarer:

Anonym sa...

Jätte skoj att följa dig under ditt trädgårdsår 2010.

Jag har också en Guldakleja i en av trädgårdarna och dom är ju så vackra.

Dina bilder ger mig sådan inspiration så jag skulle gärna börja med mitt trädgårdsarbete redan nu om det gick... hi hi !

Jag kan inte säga annat än att jag längtar verkligen efter sol och värme just nu...

Ha en fortsatt trevlig kväll !

Lena Andersson sa...

Åh vilka härliga bilder, vad man längtar men ska snart köpa min första tulpanbukett.
mvh Lena

Sköna o Gröna Ting sa...

Det är en njutning att få följa med runt i din vackra trädgård!!
Visst är det väl härligt att vi är duktiga på att föreviga somrarna på bild, jag njuter själv av alla sommarbilder nu så längtan till våren inte känns så lång!
Hoppas vi får se mer av din trädgård...
Kram
Marianne

Skoogstrollet sa...

Ett stort tack för hälsningen! Ja,nu har jag börjat njuta för fulla muggar av vår älskade lilla tös. När man som jag har längtat efter barn i fem år så är det en stor lycka att äntligen ha träffat någon igen som ville skaffa gemensamma barn. Ja, vi har ju hållt ihop ett tag nu. Lyckan igår var att bädda spjälsängen för första gången och att på egen hand tokshoppa tillsammans med dottern. Coop hade halva priset på massor av sina fina kläder. Det är himla kul att få handla flickläder och inte bara könsneutralt.

Sedan får jag ju säga att din blogg ser fantastisk fin ut med de krispiga vintervita blommorna. Vad är det för något? Dessutom fick din fina krönika mig att längta efter att planera ett nytt odlingsår. Tyvärr kommer ju alla rabatterna vid huset bli illa åtgångna då vi ska höja pyramidtaket på vinden så vi får en våning till. Som tur är har jag åtminstone några frili med sadeltak så rabatterna längs huset kommer bli illa åtgångna. Som tur är har jag några rabatter på baksidan samt mina odlingslådor att roa mig med. Det är nästan så jag genast vill ut i garaget och hämta brädorna och skruva ihop fler lådor ...

Nu fick jag dottern i famnen som ligger här och toksuger på nappen som vi steriliserade nu i natt.Häpp, nu har jag ätit litegrann så jag kan gå och sova igen.

Gott nytt odlingsår önskar jag dig!

NinaH sa...

Ljuvlig kavalkad!!
Lycka till med 2011´s odlingar!

Mammasblommor sa...

Härlig bildkavalkad från din trädgård, en njutning att se de vackra bildern! Nu längtar jag verkligen till våren, tänk så mycket härligt vi har framför oss! Den här tiden på året är det ändå rätt härligt att få planera och förbereda sig inför odlingssäsongen, det är ju så mycket man vill ;o)
Kram