fredag 3 juni 2011

Nu var det en hel vecka sen jag bloggade . Jag har knappt hunnit med att läsa några bloggar. Lite snabbt några småstunder. Men  nu har jag fotat lite från trädgården som är på gång som jag visar.

En söt liten akleja som blommar för första gången . Försöker minnas varifrån jag fått den. Måste vara från trädgårdsföreningens växtbytardag förförra sommaren. En trevlig överraskning som jag nästan glömt:-)


De gula dagliljorna blommar fint nu och doftar väldigt gott .

Min första och enda alunrot har knoppar. Vet inte vad den heter . Spelar ju inte så stor roll men jag är ju lite namnfixerad som ni kanske vet.

Första paprikan tittar fram :-)

Och ampeltomaterna " Hundred and Thousand " är också på gång. 

Både tomater och paprikor vill jag ha ut i växthuset . Snart  är det färdigt....... Vi håller på småstunder hela tiden med växthuset så det tar sin tid. Vi jobbar båda skift och går om varann vissa dagar så bara det gör att allt går så sakta med bygget. 
Men det heter ju att den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. Jag får tänka på det......:-)

Kramar

7 kommentarer:

Rosor och ruiner sa...

Söt akleja, visst är det kul när man upptäcker små "raringar" som man nästan glömt! Och alunroten såg fin ut, lite lik min Georgia Peach, men nej det är det nog inte ändå, det finns ju så många sorter, och jag tror nog att du snart vill ha fler... man blir nästan lite beroende...:o)
Ha det gott i värmen!

Helen sa...

Aklejan är ju superfin, saknar min rosa som har försvunnit nånstans eller ändrat färg. //Helén

ormbunke sa...

Aklejor och liljor det är mumma det. Alunroten liknar en jag har som heter marmelade men jag är inte så värst hemma på vad allting heter och sen är väl inte minnet det bästa.Ha en skön fortsatt helg nu när värmen har kommit tillbaka. Kram. Anita

Helena sa...

Svårt att få tiden att räcka till nu!Man vill men har ju en del att pyssla med...
Kul att du hann ut att fota lite så vi fick höra från dig igen :-)
KRAM från mig!

Anonym sa...

Vad härligt när växthuset är på plats fin akleja//Brit

Anonym sa...

Hej!
Jag lyckas inte lämna kommentar OCH vara inloggad samtidigt, fattar inte varför? Härligt när ert växthus bli klart, ser fram emot bilder och oj vad långt dina tomater kommit! Jag tycker mina kryper fram...
Må så gott
/Karin alias Thea Och Linnea

Lilla My sa...

Aklejor gillar jag också och får sprida sig rätt mycket i vår trädgård din var jätte söt!
Ha det gott
Lotta