lördag 18 juni 2011

Rosor

Just nu är det rosor som finns i mina tankar. De få sorterna  jag har och de jag vill ha . Det finns ju så många helt fantastiskt vackra och sen kan jag inte låta bli att titta på namnen. Rosa Helena  " Hybrida " har jag ( äldsta dottern heter Helena ) Sen vet jag  sen förut att det finns en som heter St Nicholas ( äldsta sonen heter Niclas och nu nyss hittade jag en som heter Belle Isis ( yngsta dottern heter Isabell och bloggen heter ju Isis ) . Nu är det bara en ros som ska passa in på Micael som yngsta sonen heter. 

Nån som vet det?? 

Tidigare i våras köpte jag Therese Bugnet  som har flera knopp. :-) Snart så får jag njuta av hennes skönhet och hon är ju på god väg .

Sen väntar jag på en som fanns här i trädgården när vi flyttade in som jag har försökt i flera år nu att finna ut vad det kan vara. Just nu lutar det åt Minette eller Maiden Blush. De två sorterna är ganska så lika. Har försökt leta efter hur knopparna ska se ut på dem men hittar ingen bra information. På min buske ser de ut som nedan.

Min New Dawn som jag fick från Allers Trädgård har tagit sig bra . Blir spännande att se hur mycket den kommer att växa i år.

Sen har jag Rosa Helena " Hybrida " som är knoppig och fin men den växer inte så mycket. Trodde den skulle växa lite mer i år iallafall men den kanske hinner .

Idag har trädgårdsarbetet bestått av rensning i hallonhäcken. Jag har dragit bort kirskål  så det ska se lite bättre ut och framförallt att man ska kunna röra sig runt den lite bättre.. Att få bort rötterna är helt omöjligt  . Det tänker jag inte lägga ner nåt arbete på just nu iallafall.
Solen har tittat fram emellanåt och tänk vad pigg man blir utav det. 

Kram

11 kommentarer:

Hem och Harmoni Marie sa...

Så fina rosor! Och passande namn på nästan hela familjen.

Jag planterade en New Dawn idag, ska bli spännande att se hur den tar sig.

Kram Marie
PS. Vilken ras är dina fina katter?

Anonym sa...

Hejsan, vilka fina rosor du har. De enda rosor jag har är planterade i kruka, och står på altanen, De heter Kronborg och är vackert röda, har ingen plats som fungerar bra för rosor.

Ha det bra!
Mvh Birgitta :-)

Rosor och ruiner sa...

Vad kul att hitta rosor som passar med namnen i familjen. Jag har hittat en som passar ena dottern men den är gul så den går bort...inte så förtjust i gult i trädgården av nån anledning...har snöat in på rosa, vitt o lila.
Ha det gott!

Ninne sa...

Inte illa att kombinera älskade rosor med älskade barn. Vet de att Mam har dem utplacerade i trädg. så hon säkert ska tänka på dem varje sommar de ger sig iväg fr hemma??
Det är härligt med rosor i alla former
Kram Ninne

Helén sa...

Åh, va kul med rosnamn som påminner om familjen, coolt ju. Hoppas du hittar den sista osså:)//helen

Helena sa...

Purpursporre 'Canon Went'heter blomman du undrade över!Hoppas sort namnet är rätt,svårt med minnet ibland :-)
Fina rosor du har!Såklart finns Helenae Hybrida hos mig o det flera stycken!De brukar växa enormt när de väl drar igång..
Jag har Lars Åke Gustavssons böcker kan kolla i dom om du vill?!LÖTA finns på nätet o de har massor av sorter kolla vetja.Även FLORA LINNEA har en del!
KRAM från mig!

Christina sa...

Jag kan väldigt lite om rosor och namn, men jag hoppas att hittar en till yngste sonen också. Hur som helst, så har du många fina rosor!
Ha det gott!
Christina

Lilla My sa...

Så fina rosor du har. Här hos mig bor bara rosor som är tåliga och som klarar vårt klimat utan att man täcker dom osv.
Din akleja i förra inlägget var fin gillar alla sorter av aklejor :)
Ha det bra
Lotta

Himmelriket sa...

Väldigt fina rosor....
jag har plockat frön från min akleja som jag ska sätta till nästa vår.
Vill ha jättemånga;)
kram ullamaria

Lyckoslanten sa...

Tänk om jag kunde lyckas med rosor! Du tycks göra det och tack för att du är med i min utlottning! :o)

Tone I.Lyngstad sa...

Heisann-jeg streifa innom og fikk se du ikke hadde fått noe svar på om det finnes en rosesort med navn Michael. Iflg et roseleksikon jeg har, står det at det danske stilkrosen Victor Borge blir kalt Michael Crawford i engelskspråklige land..ellers er det en fransk stilkrose som heter Michel Hidalgo. ( i tillegg til Michelangelo og Michele Meilland)
Hilsen Tone i Drømmeriet