onsdag 1 augusti 2012

Hemma igen och lite från växthuset


Nu är vi hemma igen efter några dagar hos lillebrorsan med sambo . Det är alltid extra kul att komma ner till dem. De skämmer bort oss med god mat och trevligt umgänge .Vi " tjejer " åkte på loppisar och en prylaffär som heter Bommigt och Prickigt en av dagarna .Så mycket fina saker. Den här tavlan köpte jag på det sistnämnda stället .


På loppisarna fyndade jag lite saker som är skräp för en del. En 10 l vattenkanna , en tvättbräda och en kaffekvarn. Allt var slitet men det gillar jag ju . 
Den dagen vi åkte hem tog vi vägen förbi Ullared . Ingen kö men mycket folk . 

----------------------------------------

Här hemma skulle jag behöva ta tag i en hel del . Både inne och ute. Jag har börjat plocka vinbär i allafall . 

------------------------------------------

Äntligen är en av gurkan Miniature White riktigt mogen . En riktigt god och krispig gurka . Lite svårt att veta när man ska skörda den . Har provat med några innan men de har inte varit mogna helt enkelt . 

Men nu så har vi smakat på en som är som den ska . Sockerärterna har mognat också men jag föredrar salladsärtan Sugar Snap som jag sått de andra åren . 
Tyvärr fanns inte den att få tag på i år :-(

Två hela gula pärontomater fanns mogna också . Ganska goda men inte som Isis och Gardeners delight .

Kram


7 kommentarer:

Suss o Kai sa...

Det är kul med loppisar :) man kan alltid hitta något som passar en :) så gott de ser ut med grönsakerna :) Kram Suss

Kerstin Alvesson sa...

Välkommen hem, förstår att du har mycket att göra. Kämpar också med att komma i fatt efter vår lilla semester.

Ha det gott, Kerstin

Veronica sa...

Det är verkligen kul med loppisar! Framförallt ute på landsbygden! Även om de inte var lika goda som de andra så var de ju snygga ;) Tomaterna alltså!

Karla sa...

Hej! Jag har haft lite otur med mina små gurkor...beska båda sorterna inte som förra årets allra första minigurkor jag sådde från frön. Jag kommer inte ihåg namnet på de goda gurkor jag haft ...fick så många så jag visste inte vad jag skulle göra med alla!Jag trodde alla små var goda...men ack vad jag misstog mig! Jag kanske ska prova din sort.
Ha det bra ,Karla.

Bea sa...

Hej!
Trevligt med loppisprylar, men dessvärre har jag inte besökt en enda loppis i sommar, men snart är det dag för det mega stora loppisen här i trakten med ca 700 försäljare!!

Mmm.. pärontomat ser gott ut!
Kram /bea

susanne lindén sa...

Tack för hälsningen hos mig! Det finns inget godare än egenodlat. Vilken häftig gurka och pärontomaterna ser fina ut. Jag har haft lite otur med både blommor och grönsaker pga att vädret inte varit det bästa, men efter senaste veckans värme så har växtligheten satt fart.

Ha det gott!

Evas Kvarnaro sa...

Vilka häftiga grönsaker, har aldrig
sett eller smakat på varken päron-
tomaten eller den gula gurkan.
Skålen med det ätbara såg läskande
smaskigt ut.

Hälsn./ Eva