söndag 26 maj 2013

Gyckelblomster

Tänk att det blev rosa blommor på mina gyckelblomster . Och tänk att det blev några plantor överhuvudtaget. De så små fröna som jag var så tveksam till att de ens var några frön , de var mer som en mjölig massa , tog sig och gav mig några plantor som jag med nöje snart ska plantera ut så de får växa till sig. 


Det var förra året jag köpte modersplantorna men de växte så otroligt dålig eftersom det var en sån dålig sommar . Men lyckades spara några frökapslar som jag alltså sådde för några veckor sen. Var osäker om de skulle bli densamma färgen men det blev det alltså :)) I helgen har vi fått ner potatisen i landet och även sått persiljan .Väldigt sent men det har ju ingen större betydelse. Ska så resten nu i veckan . Dill , rädisor , sallat , brytsockerärter och lite blommor.

Kram

7 kommentarer:

Britt sa...

Mycket söta små blomster och ny har vi det grönt och fint detta är bästa tiden//Britt

ela sa...

Hej! Jag brukar läsa din blogg men har aldrig kommenterat, men nu.....
För 25 år sen fick jag en planta "hela pottan full" av min svärmor.
Det visade sej med tiden att den också kallades "törstige Fredrik" och det riktiga namnet, gyckelblomster. Jag har haft kvar den som planta inomhus år efter år. Men för några år sen dog den, men jag hade delat med mej till mina trädgårdsintresserade vännerså jag fick en ny planta. Jag har nu provat olika övervintringsmetoder........ utomhus, vid husgrunden täckt av eklöv o granris= funkar ibland, i garaget där det blir minusgrader och det tror jag funkar bäst. Jag låter plantan stå kvar i sin stora kruka, bara vissna ner, då smular jag sönder blommorna och på våren har jag massor av nya plantor som tål att komma ut även om det inte är så varmt. Lycka till med dina plantor.
mvh / elainesbild@yahoo.se

Pilgrim sa...

Ibland kan man bli så lycklig för att frön så pyttesmå faktiskt gror och blir en planta. Hoppas sommaren blir varmare och att vi får njuta av alla våra sommarblomster.
Ha det bäst!
Kram Hélena

Carina sa...

Vad roligt att det tar sig när man försöker så de där stackars små miniminifröna:) Du har ju helt klart lyckats. Grattis!

bakom berget sa...

Oj vilka söta små blommor! Vilken tur att de små fröna tog sig.
Lycka till med resten av sådden nu!

Kram Åsa.

Algodão Tão Doce sa...

Amei chegar até aqui e conhecer o seu blog maravilhoso!!!Lindas imagens! Visite:http://algodaotaodoce.blogspot.com.br/
Siga-me e pegue o meu selinho!!!

Obrigada.

Beijos Marie.

Ninnis sa...

Vilka skönheter...ibland ska man ha turen på sin sida eller så kallas det gröna fingrar...tror det var din omvårdnad som fick dom att gro....=)

Ha det bra!

Kram Ninni