torsdag 24 februari 2011

Groddbox ......Groddtråg

För ett tag sen testade jag för första gången att grodda Alfalfa frön i Nelson Gardens groddbox . Blev jätte nöjd....enkelt , gott mm.
Bild lånad från Nelson Garden


Men jag ville ju testa nån mer sort förstås. Så jag köpte broccolifrö. Det var då jag inte riktigt fattade hur de skulle sås i densamma boxen som Alfalfa fröna. Det stämde inte riktigt tyckte när jag läste instruktionerna som var med boxen. Då kom jag ihåg att Annika med bloggen Naturliga Ting hade haft inlägg om groddning och även att hon hade länkar direkt till Nelson Gardens små filmer om hur man använder boxarna/ trågen . Då upptäckte jag ju förstås att det var mycket bättre att använda ett groddtråg istället till just broccoli. Detta tråg passade vissa fröns växtsätt mycket bättre . Så nu har jag ett sånt tråg i mina ägor och ska testa. De finns i två olika förpackningar . En förpackning med ett lite större tråg och en annan med lite mindre tråg men då i 2 - pack.

Bild lånad från Nelson Garden

Om nån vill kika på filmerna och få lite mer information om produkterna som jag skrivit om så kan ni klicka på respektive bilder ovan så kommer ni direkt till dem ( Nelson Gardens hemsida ) och där det även finns en bild som ni kan klicka på för att se filmerna .

Annars kan ni gå in på Annikas blogg Naturliga Ting där hon i sin högra sida har filmerna inlagda.

Kram

6 kommentarer:

Annelie sa...

Tack! :) Det ska bli spännande och se om några flyttar in i holkarna! Har du holkar i din trädgård?

Snart har du också ditt växthus! Hur har du tänkt dig i växthuset? Ska du ha plattor i hela växthuset eller bara en gång? Ska man plantera i jordbäddar eller i krukor? Oj vad med frågor! Kul att vi blir med växthus samtidigt och kan utbyta erfarenheter! :)

Marie//Tekla Maräng sa...

Aha det är två olika typer av boxar, trodde det bara var storleken som var olika.
Är lite sugen att köpa själv och prova.
Ha det gott:)

Annelie sa...

Vi har pratat om en grund med lecablock. :) Då antar jag att det är den rätta lösningen, eftersom vi båda tänkt på det! Jag vill att vi gör en rätt hög grund då huset i sig inte är så högt. Jag är lång och vill stå upprätt utan problem i huset. Problemet är då att vi måste göra en liten trapp vid dörren på ut- och insidan. Om du förstår hur jag menar?

Jag hade tänkt mig bäddar med en stig i mitten med kalkplattor. Men jag vet faktiskt inte... Jag måste plocka upp det och bygga ihop det för att se hur stort det blir... Jag vill komma igång NU! :)

Anette sa...

Spännande med groddar. Menar du att man äter broccoligroddar alltså? Alltid lär man sig något. /Anette

C. Tvillingmamma sa...

Jag äger oxå båda varianterna,det är så kul. Testa att grodda mungbönor i den stora boxen,eller linser av valfri färg blir kanon i salladen!

Jord under naglarna sa...

Kag tog med mig delar av familjen till plantskolan för att köpa pelargonskott igår och då köpte maken en sådan box så nu ska det groddas!