tisdag 1 februari 2011

Alfalfa groddar

Förra året köpte jag en groddbox med alfalfa frön som totalt blev bortglömt. Men nu äntligen har jag lagt dem i blöt. De ska ligga i blöt 1 - 12 timmar och sen ska de ställas mörkt i nån dag . Sköljas några gånger varje dag. Och färdiga ska de vara om 3 - 5 dagar  :-)) Allt enligt förpackningens information . Ja, vi får se .....spännande iallafall......


Idag har jag klippt ner alla mina övervintrade pelargoner. Tror att nån kan vara i riskzonen att inte överleva. Så nu ska jag vänta ett par veckor för att sen plantera om dem i ny jord. Funderar på om jag ska köpa pelargonjord.

Tyvärr så har de pelargonfrön som jag sådde för ett tag sen inte grott än. Men de får väl stå så får jag se vad som händer.

Så vill jag tacka alla som kommenterat mitt inlägg om växthus. Tack för alla tips och råd. Ni är guld värda. Jag kommer säkert be om mer råd när vi väl har börjat . Grunden är nog den som jag är mest orolig för. Fastän jag överlämnar det mesta av det ansvaret till min man så kan jag inte låta bli att fundera på det.

Förmodligen kommer valet bli det som jag tänkt från början.

Kram

3 kommentarer:

Rosor och ruiner sa...

mm, alfagroddar är gott. Har gjort det själv nån gång, men oftast är jag lat och köper färdigt...
Jaså det är dags att se till pelargonerna, undrar om mina har överlevt...vi får se. Ha det gott!

Uttan sa...

Jag brukar också gro alfalfa. Hade en särskild butt för längesedan men tyvärr e den inte kvar så nu gror jag i en vanlig glasburk och det fungerar också.
Så Du har också en 30 åring i år :)

Växthus låter spännande jag önskar Mej också ett men vill ha ett hemmabygge har ritat lite hur Jag skulle vilja ha det, men det får bli ett annat år.

Kramar!

Bea sa...

Mums...det var ett tag sen jag groddade och kanske jag får väcka liv i den möjligheten att få spröda groddar på tallriken.
Kram /Bea