fredag 12 augusti 2011

Höstanemoner

Förra året hade jag mina första höstanemoner i trädgården . Jag var så nöjd. :-)) Klicka HÄR om nån vill kika på förra höstens inlägg om just den skönheten jag hade då. Under vintern dog några av plantorna men som tur var överlevde en som tyvärr ännu inte blommat. Får se om den gör det . Jag har även hittat en till liten planta som jag tror är en sån sort  :-)

Klickbara bilder .

Nu i vår köpte jag Anemone tomentosa " Robustissima "  som också den är till stor belåtenhet . 

Gillar kronbladens mörkrosa nerböjda kanter :-))

En riktig skönhet !!

När det var rea på en av våra plantmarknader här i stan kunde jag inte motstå att köpa några plantor som var kvar av Anemone japonica " Honorine Jober ". Enligt bilden som var med så blir den vit. Och nu har jag hittat knoppar i den också :-)

Idag har det varit riktigt härligt ute. Jag vill inte att sommaren ska vara slut än :-(( 

Kram

8 kommentarer:

Maria i Göteborg sa...

Vilken sötnos! Jag gillar verkligen höstanemonerna men de vill inte riktigt trivas hos mig. Kärleken är obesvarad än så länge;)). Men jag ger inte upp, ser ett hav av höstanemoner framför mig, som jag hoppas kan bli verklighet.
Kram Maria

Eva-Lotta sa...

Den är verkligen vacker, din höstanemon. Det är en växt som jag har tänkt länge att jag ska plantera i vår trädgård, men av någon anledning alltid glömt bort... jag måste skriva upp den i min önskelista! Tack för påminnelsen :) Må så gott/Lotta

Anna Vattenkanna sa...

Fina höstanemoner! Min 'Honorine Jobert' blommar nu med enkla vita blommor. Fin. Den kommer du säkert att gilla.

Kram Anna Vattenkanna

Suss o Kai sa...

Förstår att du gillar den anemonen :) jätte snygg Kram Suss

Ninne sa...

Oj så läcker. Den "vanliga"rosa o en vit har jag men denna rosa var verkligen lite extra. Ska nog skriva upp för jag ska på trädg.försäljn. d 27. Där brukar vara lite fint av allt möjligt.
Ha det gott kram Ninne

Bea sa...

mm..så vacker dessa anemoner är! Tyvärr klarade inte min vintern, men hoppas du har bättre tur!
Kram /bea

Britt sa...

Jag har försökt med anemoner men inte lyckats. Synd för de är vackra//Britt

Gela sa...

Höstanemonerna är såååå vackra. Försöker få in flera sådana i min trädgård. Hoppas du har en riktigt fin fin lördag kväll/Gela