tisdag 2 augusti 2011

Blommor planterade i krukor

Nu har jag gjort första skiftet efter min semester. Känns inget vidare men det måste rulla på igen. Eftersom det alltid tar lite extra tid att få igång brödproduktionen efter längre stopp så har det varit väldigt lugnt det första skiftet .

Idag visar jag några av blommorna jag har i krukor runt om i trädgården.

Först mina egenodlade flitiga lisor " Picotee Swirl " .

Köpta petunier  har jag på symaskinsbordet .

Egenodlade tagetes  "Primo Yellow "


På framsidan har jag blommor i vitt i år.

Här är det både små och storblommiga petunier nedanför trappen .

Här visar jag ampelpetunier . Och petunier och nån grön hängväxt ( som jag inte kommer ihåg namnet på i skrivande stund ) i fönsterlådorna .

Och på den här sista bilden visar jag samma slags rosa petunier som på en av de andra bilderna som jag plnaterat i en korg och ställt på gungan som hänger i ett gammalt äppelträd.

Kram

8 kommentarer:

Maria i Göteborg sa...

Vilka fina och frodiga krukor du har. Vitt känns alltid så fräscht. Flitiga Lisan är jättesöt! Silvernjurvinda tror jag växten du tappade namnet på heter.
Kram Maria

Anonym sa...

Jättefina blommor i krukorna, ser väldigt frodiga ut... det är precis som det skall vara, man skall ta det lugnt första dagarna på jobbet.
Kram Birgitta

Christina sa...

Fågelbadet har jag köpt i en lokal affär här i Skepparkroken. Nätbutiken Min lilla vrå har något liknande! Finns även nätbutiker som har rostiga liknande fågelbad!
Vad det blommar fint i dina krukor./Christina

Ninne sa...

SÅÅÅ mycket fint. Vitt är vackert, men jag har helvita väggar så det får bli färg. Lisor kör jag hårt med i fönsterlådorna. Men inte blir de så fina som dina o jag köper dem som småplantor. Fingerborgsbl. i tidigare inlägg var ju jättesöta
Ta det lugnt nu efter sem. det är farligt att stressa. Jag vet att det är jobbigt att sätta igång igen, men Tyck lite synn om mej- jag får ingen semester--""fniss, fniss"..
Ha det fortsatt gott i Din trädg. Kram Ninne

Mimi sa...

Jättefina krukor! Du har så mycket fint som du odlat. Idén med gungan i trädet ska jag nog sno av dig till nästa år :) Hoppas du inte misstycker! /Mimi

Mammasblommor sa...

Så mycket vackert du har i krukor och korgar! Jättefint med bara vita blommor på framsidan, en vackert och fräscht synintryck!
Kram Margot

Channal sa...

vilka fina blomster du har i dina krukor... imponerar! Min petunior är borta, vissna! Fast mina femtungor och mårbacka är jag stolt över!
Kram Anna

Bea sa...

Åhh... så mycket vackert i dina krukor! Njuter av blomsterprakten!
Kram /Bea