onsdag 21 mars 2012

Kul att se...

...om jag kommer att använda de här kryddorna jag köpt :-)) Oftast är det lättast att ta de torkade på burk. En utmaning  ......det är ju dessutom så mycket godare med färska . Förutom persilja , dill och gräslök på sommarhalvåret så använder jag /vi väldigt lite färska kryddor i vår matlagning. Det får bli ändring nu :-)

Kram

12 kommentarer:

Anna Vattenkanna sa...

Oj då säger jag som bara använder färska kryddor... så olika det kan vara med vanor. När min rosmarin dog nu i februari (den stog utomhus) blev jag helt villrådig... använder både rosmarin och kryddtimjan flera gånger i veckan.

Smaska på nu av det färska :-) Kram

Ann-Sofie sa...

Det låter gott. Inte för att vara petig, men din oregano är ovanligt like en timjan, eller ser ja helt fel?

Lena/isis sa...

Javisst måste det vara en timjan. Att det var felmärkt och väldigt likt oregano i doften och ovan av timjan och kombinerat med stress gör att det kan bli så fel ..

Kram

Ann-Sofie sa...

Timjogano för de effektiva husmödrarna som då bara behöver en krydda istället för två. Bra uppfinning!

ormbunke sa...

Vad fina kryddor i fina krukor.Använder på sommarn färska kryddor. I år hoppas jag att min timjan övervintrat. Rosmarin tar jag in i kruka och i år tror jag den klarat sig.Dill har jag ingen tur med tyvärr. Ha de gott. Anita

Helena sa...

Jag är oxå dålig på att använda färska kryddor.Det händer men borde absolut göras oftare.
KRAM från mig!

Ulrika sa...

Håller med dig, kag köper också men använder nästan bara timjan...man borde bättra sig!
Kram Ulrika

underbarahem sa...

Det blir mest färska kryddor på sommaren, men även lite på vintern och då är det basilika som gäller.

Kram Birgitta

Pilgrim sa...

Jag har bestämt mig för att den här säsongen bli bättre på att använda det jag odlar. Vi får hjälpas åt att påminna varandra :-)
Ha det bäst!
Kram Hélena

Channal sa...

Jag har ett litet örtkryddland! Har köpt rosmarin på stam. Ska plantera ut det senare! Kram... Anna

Helena sa...

Det är inte lätt att ta skott från Australe.De är så små...då brukar jag ta 1 mån.tidigare normalt sett undrar hur stora de skotten brukar vara?Men de rotar sig alltid bra det är ju huvudsaken :-)
KRAM från mig!

Rosor och ruiner sa...

Jag är jättedålig på att använda färska kryddor, borde bli bättre för det är ju så gott, och dessutom fint att ha i köket tycke jag!