onsdag 9 juni 2010

Gul daglilja


Nu börjar den gula dagliljan slå ut. Vilken doft .......

Jättedaggkåpan är på gång med sina blommor också.


Tror att jag skulle tycka om att blanda de båda sorterna . Får nog fundera lite mer på det och ändra om lite antingen till hösten eller om jag väntar till våren.

I kväll har jag gjort rabarberpaj .

Vill göra saft också nån dag av rabarber och även testa att göra ett betongfågelbad av ett rabarberblad . Två saker som har ganska stor prioretering . Jag har haft ett bra recept i min receptsamling men av nån anledning så finns det inte nu när jag ska ha det : (  Jag ska surfa runt lite och se om jag hittar nåt. Har för mig att det var citron i och att det var en rårörd saft.

Kramar från Lena/isis

3 kommentarer:

Annika Christensen sa...

Känner doften ända hit. Mina är lite sena här har vi fått 50mm regn på två dagar fast en fin dag imellan.
Tömmer och tömmer krukfat mm
Ha det gott
Annika

godastunder-tokigaidéer sa...

Mums låter gott, jag har helt glömt bort min rabarber måste ut i morgon och kolla om den vill komma upp i år, den är inte så gammal och har varit seg att få igång.

Ha det gott
Kram Anna

Vildrosen sa...

Hej igen!
Du har ju gula dagliljan i blom, det har inte jag, haha. Rabarber ja, har ju hur mycket som helst. Rabarbersaft brukar jag också göra, men jag blandar med röda vinbär som jag har ganska mycket av och någon citron brukar få följa med också, friskt och mumsigt...
Betongblad av rabarber gjorde vi förra sommaren, finns nog på min blogg. Visst är dom vackra. Dom kommer även till glädje för vår törstiga katt och småfåglar till och med :)
Ha det gott.
Kram Marlene