tisdag 1 juni 2010

Gårdagen.....

  ......bjöd på en underbar dag. En pysseldag med lite av varje blandad med vilopauser imellanåt :) Så som jag vill ha det.

Pilfinkarna matar sina pipande ungar mest hela tiden. De borde snart vara utflugna ur boet. Här bjuds det på en fet larv.

Blåmesarna i äppelträdet ser vi inte till längre . Men nu bjuder trädet på härlig blomning istället:)

Här är bilder på det äppelträdet som jag tycker allra mest om......både när det gäller blommor och smaken på äpplet.
Knopparna är underbara.

Min julros som blommade så fint i våras planterade jag ut för ett tag sen och nu  är det en ny blomma på väg :)
Salladsärterna är på gång. Snart får jag bygga ett klätterstöd åt dem.

Nu får ni blunda om ni har tröttnat på att jag visar tulpanen Ballerina igen. Kan inte låta bli att fota den . Den har hållt sig otroligt fin en längre tid men nu verkar det som den snart är på gång att ge upp för i år. Men snygg fortfarande .

Det är en lika härlig dag idag. Ska försöka vara ute så mycket som möjligt. Men först blir det ett besök hos veterinären, eller två kan man ju säga. Abbe ska sövas ner och tandsten ska tas bort på honom. Ska bli skönt att få det gjort. Det luktar inte särskilt gott om honom . Man får nästan hålla andan när han gosar med oss :) Kelgubben våran....

9 kommentarer:

Rosor och ruiner sa...

åh, äppelblom det är ju för ljuvligt!
Angående stenar (det är klart du skall fråga!) så har jag lite sand under, men ärligt talat så vet jag inte om det gör varken från eller till, eller om jag helt enkelt skulle haft mer sand eller ännu hellre smågrus...för visst sjunker de litegrann på sina ställen, så jag brukar lägga om dem en gång per år..då får jag dels bort ogräset ordentligt och får dem rakare. Så egentligen vet jag inte om det är så mycket mindre jobb än att ha utan stenrand, men jag tycker det är snyggt så det får jag ta..*ler*

Mimi sa...

Vilken pangbild på pilfinken! Äppelblomningen är nästan vackrare än alla andra fruktträd. Underbar! Ballerinan tröttnar man nog inte på. Hälsn Mimi

Jord under naglarna sa...

Så vacker äppelblom!

Alltså, vilken superbild på pilfinken!!!!

Christina sa...

Härliga bilder!
Pilfinken har du verkligen lyckats fånga väl på bild.
Ha det gott!
Christina

Inger sa...

Visst är det fina dagar nu, och så långa, det blir ju aldrig mörkt. Tulpaner och mycket annat som blommar så fint. Mitt äppelträd är på gång.
Ha det gott!

Lena Andersson sa...

Gillar bilden på fågeln, kul med en så bra bild.
mvh Lena

Mammasblommor sa...

Vilken härlig bild på fågeln!
Äppelblommen är bara så vackra!
Ha en skön kväll!
/Margot

Bea sa...

Oj, så söt fågel, med mat till sina ungar.
Ja, det finns knappt ngt som är så vackert som äppelträdens magnifika blomning. Ifjol skördade frosten hela blomningen och vi njuter dubbelt upp i år :)
Kram / Bea

Ruben sa...

Oj, vad fint du lyckats fota fågeln, så nära och så skarpt!!! Och äppelblommen!!! Fantastiskt.
Ha det gott!
/Ruben