lördag 12 februari 2011

Loppis och blommor

Idag har varit en sån där bra dag. Har varit på loppis , köpt blommor , målat första omgången på väggarna ( av åtmionstone tre gånger eller fler ) i yngsta dotterns rum. Allt det gör mig riktigt glad och nöjd :-))

Köpte en färg på tulpaner som jag aldrig sett i affärerna förut . Den påminner om en sort som jag har i trädgården . Fast den i trädgården är mycket mörkare i färgerna. Klicka HÄR om nån vill kika på vilken tulpan jag menar . Den här är väldig svag i färgen men tittar man noga så ser man både det rosa och det gröna i det vita.

Jag köpte också en krukros. Jag köper väldigt sällan rosor i kruka men min längtan efter rosor blev så stor så jag kunde inte hålla mig ifrån dem. Men den får jag visa nån annan gång.

Det jag bl a köpte på loppiset var en stor plåtburk. Den var väl inte världssnygg men jag fastnade för den eftersom det var en citrusväxt på den. Ska ha den att plantera i till sommaren.

Fick också tag på ett kakfat i "nysilver ". Men det hamnade frukt på den när jag kom hem.

I går kväll var jag nära att limma ihop tre silverfat i olika storlekar med två ljusstakar även de i nån slags silverfärg . Men ändrade mig för jag tyckte stakarna var lite väl höga. Alltså i samma modell som i kakfatet jag köpte idag fast då med ett fat extra. Men jag kanske gör det ändå om jag får tag på lite lägre ljusstakar . Såna fat kan man ju ha till mycket.

Jag köpte även lite andra saker men har inte fotat dem. En silverfärgad bricka , en silverfärgad skål , en virkad duk och fyra kaffekoppar i en sån härlig benvit färg som jag har börjat gilla mer och mer. De ser gamla ut men jag vet inte om de är det. Finns ingen märkning alls på dem . Men gillade dem iallafall jätte mycket :-))

Nu blir det soffan resten av kvällen. Lillgumman i familjen är sjuk :-((  Feber och ont i halsen. Inget roligt alls.

Kram

8 kommentarer:

Ann Catrine sa...

Härlig färg på tulpanerna!!!

Önskar dig en mysig lördagskväll//Kram

Inger sa...

Fin plåtburk, tror det är Marguerite Walfridsons bild:)
Ha det gott!

Gunilla sa...

Vilka fina loppisfynd.
älskar att gå på loppis alltid föjer det med något hem.:o)
Riktigt fin färg på tulpanerna.

Ha det gott
Gunilla

Britt sa...

Vlken läcker fårg på tulpanerna hoppas att dottern snart blir frisk igen halsont äringet vidare//Britt

Beate sa...

Hei!
Så fine tulipaner du har da!
Fin blogg og fine bilder!
Fikk lyst å begynne med hage nå,men vi har snø ennå;(
Hilsning fra Beate i Norge

Ninne sa...

Blev avis på dej för de fina loppisfynden.. En sån "våningstallrik" skulle jag kunna tänka mig. Gillar inte de som de har så mycket nu i plast o sen har jag tyckt att de jag hittat annars har varit lite för dyra. Den gamla är dumsnål ibland el. rätt så ofta.
Tulpanen var väldigt läcker. Jag köpte mig faktiskt en Fresia o en kvist Ginst istället för tulpaner denna helg. Man måste ju bara ha lite blom inne.
Hoppas att det har blivit bättre nu o att dottern har kryat på sig
Stora kramen Ninne

Cyrran sa...

Hej där!
Jättesnyggt kakfat med en bra användning, tror jag tar fram mitt blommiga kakfat och gör likadant! Hellre det än att det står i skåpet och inte används.
Tulpanerna är så himla fina och det ger hopp om vår!
Ha det gott och krya på lillstumpan!
/Cyrene

Berit sa...

det kakfatet var supersnyggt!!vilket fynd. skulle passa här också ,om du blir less på det:)
ha en underbar dag!