måndag 16 maj 2011

En lugn trädgårdsdag

Nu har jag sått de grönsakerna jag tänkt. Persilja, dill, plocksallat, rädisa, portlak, morot och salladsärta . Även två blomsorter, sommarmalvan Silver Cup och rosenskäran Sweet Dreams.
Löjnatshjärta  och Fänrikshjärta .

Vi håller på med växthuset lite då och då. Så mycket annat som måste hinnas med också. 
Det går sakta men framförallt säkert :-)) Såklart många frågetecken efter vägen men det löser sig när man får tänka till lite. 
Sibirsk vallmo och Aurikel .

Sen håller jag på och ändrar om en del av växterna jag köpte för ett tag sen. Så är det när man inte riktigt vet var man ska dem. Det blir fel först men tur det går att ändra. Både vildvinet och Terese Bugnet håller på att flyttas.
Bollviva och Förgätmigej .

Nu ska jag gå ut i trädgården igen och fortsätta pyssla lite . 

Kram

7 kommentarer:

Rosor och ruiner sa...

Skönt med en trädgårdsdag, när man kan gå och pyssla i sin egen takt. Ja, flyttas om det gör det hela tiden, hur kan det va att man alltid (i alla fall jag) sätter växter på fel ställe först...:o) men visst är det tur att det går att ändra! Ha en fortsatt skön dag!

Himmelriket sa...

Efter jobbet är det en ren avkoppling att påta i trädgården, förstår dem som har det på recept.
Man blir totalt lugn inombords....
Kram ullamaria

Helena sa...

Ja tänk om det var hjul på växterna det hade ju varit bra :-)
KRAM från mig!

Mammasblommor sa...

Mycket vackert som blommar hos dig! Jag planterade Sibirisk vallmo tidigt i våras men den har inte börjat blomma än! Visst är det bra att man kan flytta växter som står fel, ibland är det svårt att hitta rätt plats från börjanåt dem!
Ha det gott!
Kram Margot

Bea sa...

Våren är en intensiv tid för de flesta och många projekt som väntar att bli gjorda, men i sommar (tror jag) tar jag ett mellan-år och inte utökar med en enda centimeter ;)

Så fint du visar och den söta vita Bollvivan var ju lite begärlig ;)

Kram /Bea

Anette sa...

Fullt med trädgårdspyssel är det. Mitt kom av sig lite när det blev lite kallare. Kan ju i och för sig vara bra att pyssla lite inne också:-)
Har du redan fått vallmo!! Här dröjer det ännu ett tag...../Anette

Berit sa...

Vilken fin aurikel.Oj redan sått?? jag har inte kommit till skott än, vi har så kallt så det känns inte som man vill vara ute men kanske idag??
Ha en underbar dag!!