måndag 25 juli 2011

Det är kul ...

...när det "ploppar " upp sånt man inte förväntat sig ute i rabatterna.

Jag sådde vallmo för ett par år sen som dyker upp nu  i år . Två röda nyanser och rosa .

Den här sortens minipenséer hade jag i en kruka för nåt år sen och de kommer upp mellan plattorna på vår uteplats nu i år .

En solros som växer fint sen nån fågel säkert tappat ett frö. De solrosorna jag sått själv växer inte alls bra :-((

Och till sist styvmorsvioler som kommer upp bland den sibiriska vallmon .

Det behövs inte så mycket för att man ska känna lycka :-))

Kram8 kommentarer:

Kerstin Alvesson sa...

Jag förstår dig precis. Jag hittade en vit tremastarblomma med blå mitt idag som jag skaffat för ett par år sedan. Jag blev så glad, jag har aldrig sett den innan.

Ha det gott, Kerstin

Suss o Kai sa...

Ja ibland blir man förvånad över vad som kommer upp :) har oxå solrosor som växer upp där de inte ska men hade inte hjärta att ta bort dem och de har blivit så kraftiga och jätte stora :) Kram suss

Bittan sa...

Hihi håller med ...det är det där som är oplanerat och bara dyker upp som blommar bäst hos mej med.
Av en slump hittade jag världens hallonsnår härom kvällen , långt ifrån mina skötta i en vildvuxen brant del av tomten som vi aldrig ens är i . De är mycket större och sötare än de dom jag pysslar om. har plockat 3 kvällar i rad nu.

Kram Bittan

Bea sa...

Hej!
Vallmon är svår utrotade sen man en gång sått dem :)
Jag har den dubbla rosa varianten som självsår ngt förskräckligt. Tänkte mig en rabatt med Ringblommor i år, men se... dessa rosa bollar tog över och nu är det fullt med Vallon, snacka om växtkraft :)
Vackra Vallmon i karamellröd färg.
Kram /bea

Christina sa...

Fåglarna har planerat solrosor hos mej! Av mina egna blev där inte en enda! Tur att fåglarna finns! Härlig röd färg på vallmon! Hälsningar Christina

Knatten sa...

Jo, det håller jag med om. Jag har oxå en massa vallmo som ploppar upp överallt. Helt underbart. Jag har ingen aning om var dom kommer ifrån men jag tror det är frön jag fått på posten av bloggvänner. /Knatten

Britt sa...

Håller med att det behövs inte mycket för att man skall vara glad. Kul med överaskningar i trädgården//Britt

Stina sa...

Hej
Visst blir man glad över blommorna som ploppar upp där man minst anar :)Jag har också minipenséer lite här och där i trädgården.

Angående dit förra inlägg
Min Vildpelargon 'australia' övervintrade jag med dom övriga pelargonerna i källarfönstret (ca 15grader) Jag ger dom en skvätt vatten ca 1gång/mån, klippte ner den lite efter omplanteringen på våren. Jag upplevde den väldigt tålig, för den klarade vinterförvaringen bäst av alla pelargonerna :)
Lycka till/ Stina