måndag 18 juli 2011

Trädgårdsbesök under Lands Öppna Trädgård 17juli 2011

I går var jag och min väninna och besökte två helt underbara trädgårdar under Lands Öppna Trädgård .    Helt otroligt vad mycket fint vi har sett och vilken inspiration vi fått :-))
En väldigt lyckad dag.

Först åkte vi till Agneta och Tommy vid Ängatorp utanför Kumla .

  En stor trädgård med damm, stort funkiaparti, rosor, dagliljor , perenner av alla sorter , buskar, träd och barrväxter, örtagård, grönsaker, frukt, större bärodling, bikupor, salixodling och havtornsodling.   

__________________________________________________________________________

Därefter åkte vi till Kaarina och Esko i Degerfors . 

En kuperad trädgård mot skogen med stenpartier, perenner, liljor, träd och buskar. Damm med bäck samt barrväxter och rododendron. 

Bland annat har jag fått inspiration till en portal som föll mig i smaken. Och att stamma upp både klätterhortensia och ormhassel är ju jätte bra ideér. Min ormhassel är så tråkig längst ner så nu är jag bra sugen på att stamma upp dem . Vet bara inte hur man ska göra. Är det bara att skära av grenarna längst ner eller ska det göras på nåt speciellt sätt ??

Nån som vet ? 

Bilden bredvid den rosa rosen visar en klätterhortensia som är uppstammad. 

Nu längtar jag redan till nästa års Lands Öppna Trädgård eftersom vi bestämde att vi får göra om den här utflykten nästa år igen men då till andra spännande trädgårdar. Har dock för mig att Tusen Trädgårdar också ska ha en dag nu i sommar  för trädgårdsvisningar .

Kram

9 kommentarer:

Christina sa...

Vilka fina trädgårdar ni besökte! Kul att få inspiration och nya ideér. Hälsningar Christina

Helén sa...

Visst är det kul att kolla runt i andras trädgårdar. Man får så mycket nya idéer som man vil lförverkliga:)//Helen

Helena sa...

Ser ut att vara jättefina trädgårdar!Kul idé ett stamma upp klätterhortensia.Har aldrig sett det förrut.Tror inta du behöver tänka på nått speciellt när du beskär trollhasseln.Kolla om det är rätt tid bara!
KRAM från mig!

Glädjekällan sa...

Kul att besöka andras trädgårdar. De brukar alltid de ny inspiration.
Ha det gott
Birgitta

Anonym sa...

Vilka fina trädgårdar, olika men ändå så vackra...

Kram Birgitta

Johanna Stålros sa...

Så fina bilder! Kram Johanna

Anna Vattenkanna sa...

tack för dina fina bildcollage som du visar oss idag. Jag klickade upp dem för att kunna närstudera - man är ju nyfiken på detaljer :-)

De knasiga idegransbollarna var ju ganska läckra med att de har barr på stammen...

Nu är det tid att beskära allt vedartat om man så vill - JAS (Juli, augusti, september) så ta du fram sekatören7sågen och gå loss på din trollhassel.

Kram Anna Vattenkanna

Mammasblommor sa...

Vilka fina trädgårdar du besökt! Kul att få se hur andra har det och få inspiration! Härliga bilder du visar från trädgårdarna! Spännande att man kan stamma upp klätterhortensia, har aldrig sett det tidigare!
Ha en fin dag!
Kram Margot

Britt sa...

Den första trädgården har jag varit i vid två tillfällen den är jätte fin den andra vill jag gärna se efter att ha sett dina bilder//Britt