torsdag 21 juli 2011

Mina bär

Krusbär , hallon , smultron , röda och svarta vinbär har jag i trädgården. Känner mig rik!!
Håller på att plocka utav de svarta vinbären just idag. Ska göra i ordning en hink med svarta vinbär som ska stå i tre dygn . Den saften är min absoluta favorit . Så lätt att göra också.....

Hallon och smultron är så gott på filen....
Jag fryser in mycket utav hallonen till kommande efterrätter under året . Men ska även göra saft utav dem men då blandar jag med andra bär eftersom vi inte gillar saft med bara hallon. 

I år får vi bra mycket mer utav de svarta vinbären till min glädje . Gallrade ur dem rejält i höstas och det verkar ha gett resultat. Läste nånstans att just de svarta vinbären ska man beskära precis som hallonbuskarna. Alltså klippa bort de grenarna som det varit bär på. Tror ni det stämmer ?? Blev lite osäker om jag läst rätt efter att ha pratat med en granne om detta och hon hade aldrig hört att man ska göra så .

Nej , nu väntar bärbuskarna på mig :-))

Kram

7 kommentarer:

Christina sa...

Ser så gott ut! Finns inget som hemgjord saft! Och massor av vitaminer!

Helén sa...

Underbart med så mycket bär, läskande bilder. Svartvinbärssaft är jag uppvuxen med så det är först nu igen som jag börjar gilla smaken mer o mer igen. Mvh helen

Maria i Göteborg sa...

SÅ gott det ser ut! Måste erkänna att jag är lite dålig på att ta vara på mina egna bär... De åker in i munnen direkt, men mer är det inte.
/Maria

Madame C sa...

Du ÄR rik!!! :)
Kram!

Suss o Kai sa...

Du har massa vitaminer där i trädgården :) så nyttigt och gott Kram Suss

nevva sa...

Oooh, så sugen jag blev på svarta vinbär!Mina gamla sv vinbärsbuskar gick hädan förra året.Måste nog skaffa nya! :)
mvh
nevva/ Margit

Anna Vattenkanna sa...

Härliga bärtider!

Kram Anna Vattenkanna