söndag 11 december 2011

3 : advent 2011

Idag tändes tredje ljuset och snart är julen här . 

Mysigt!!

Igår " pysslade " vi ihop pepparkakshuset . Och bakade ut lite pepparkakor så vi hade till glöggen på kvällen. Får fortsätta baka mer när jag hinner . 
 Idag ska vi åka på julmarknad och kanske få en glimt av årets lucia i vår stad . Tänker tillbaka på lucia firandet när jag var yngre. Jag var med i en kör så jag var i kyrkan vid lucia i flera år och sjöng. Vilken stämning det var. Och när barnen var små så firades det lite överallt . Men nu är det inte mycket lucia firande längre . Att titta på Tv : ns lucia på morgonen är ju dock en liten " tradition ". Tror nog det blir mer luciafirande när vi får barnbarn :-)) Året då äldsta dottern var stadens lucia är också ett fint minne. 

Vita hyacinter och en jul / november kaktus blommar så fint nu . Kaktusen är köpt på Ikea . Blev så förtjust i färgen så jag kunde inte motstå den . 

Nu tänkte jag göra  Leilas Corn Flakes crisp . De är riktig goda.....

Kram

9 kommentarer:

Bittan sa...

Låter som du kommer få en julig 3:e advent :-)
Själv ska jag snart åka och gosa med LillPrinsen..... igen ! Vi var där igår för att koppla in deras tvättmaskin, men konstigt nog saknades det något så vi måste dit idag igen . Stackars oss :-)
ha det så bra
Kram Bittan

ormbunke sa...

Vilka fina julblommor du har. Det blev ju pepparksksbak för mig också i går.
I kväll skall vi till Kärlekens kyrka och lyssna på julsånger. Min medhjälpare sen i går sjunger i barnkören.Ha en bra fortsatt helg. Kram. Anita

Ann-Sofie sa...

Så snygg julgrupp!

Bea sa...

Hej!
Söta julblommor och det vill man gärna ha i juletid :)
Pepparkakor har det däremot inte blivit för min del i år, men visst det hör till doften och nygräddade p-kakor är sååå gott!
Kram /Bea

Anonym sa...

Ha en underbar tredje advent... Efter vad jag har hört från mina vänner på facebook, så är det snö hos er... i alla fall är det snö i Lesjöfors.

Kram Birgitta

Sabelhagens Olivlund - Maria sa...

Snyggt arrangemang med ljusen. Cornflakes crispen verkar goda, skriver ut receptet.
Ha en skön 3:e adventskväll!
Kram

Skogslyckan sa...

Vad kul att du ville vara med i min give away, lycka till. Ha en skön vecka!
Kram Pia

Madame C sa...

Mmmm, cornflakeskrisp lät såååå gott!!!
Kram!

Britt sa...

Lucia är en fin tradition och var kul att dottern har varit ljusbärare//Britt