söndag 11 december 2011

3 : advent 2011

Idag tändes tredje ljuset och snart är julen här . 

Mysigt!!

Igår " pysslade " vi ihop pepparkakshuset . Och bakade ut lite pepparkakor så vi hade till glöggen på kvällen. Får fortsätta baka mer när jag hinner . 
 Idag ska vi åka på julmarknad och kanske få en glimt av årets lucia i vår stad . Tänker tillbaka på lucia firandet när jag var yngre. Jag var med i en kör så jag var i kyrkan vid lucia i flera år och sjöng. Vilken stämning det var. Och när barnen var små så firades det lite överallt . Men nu är det inte mycket lucia firande längre . Att titta på Tv : ns lucia på morgonen är ju dock en liten " tradition ". Tror nog det blir mer luciafirande när vi får barnbarn :-)) Året då äldsta dottern var stadens lucia är också ett fint minne. 

Vita hyacinter och en jul / november kaktus blommar så fint nu . Kaktusen är köpt på Ikea . Blev så förtjust i färgen så jag kunde inte motstå den . 

Nu tänkte jag göra  Leilas Corn Flakes crisp . De är riktig goda.....

Kram

9 kommentarer:

Bittan sa...

Låter som du kommer få en julig 3:e advent :-)
Själv ska jag snart åka och gosa med LillPrinsen..... igen ! Vi var där igår för att koppla in deras tvättmaskin, men konstigt nog saknades det något så vi måste dit idag igen . Stackars oss :-)
ha det så bra
Kram Bittan

ormbunke sa...

Vilka fina julblommor du har. Det blev ju pepparksksbak för mig också i går.
I kväll skall vi till Kärlekens kyrka och lyssna på julsånger. Min medhjälpare sen i går sjunger i barnkören.Ha en bra fortsatt helg. Kram. Anita

Ann-Sofie sa...

Så snygg julgrupp!

Bea sa...

Hej!
Söta julblommor och det vill man gärna ha i juletid :)
Pepparkakor har det däremot inte blivit för min del i år, men visst det hör till doften och nygräddade p-kakor är sååå gott!
Kram /Bea

Anonym sa...

Ha en underbar tredje advent... Efter vad jag har hört från mina vänner på facebook, så är det snö hos er... i alla fall är det snö i Lesjöfors.

Kram Birgitta

Sabelhagens Olivlund sa...

Snyggt arrangemang med ljusen. Cornflakes crispen verkar goda, skriver ut receptet.
Ha en skön 3:e adventskväll!
Kram

Skogslyckan sa...

Vad kul att du ville vara med i min give away, lycka till. Ha en skön vecka!
Kram Pia

Unknown sa...

Mmmm, cornflakeskrisp lät såååå gott!!!
Kram!

Britt sa...

Lucia är en fin tradition och var kul att dottern har varit ljusbärare//Britt