fredag 25 januari 2013

Blommig Fredag - Nytt År - Nya Drömmar

Årets första blommig fredag startar idag  . Ämnet är Nytt År - Nya Drömmar.

Ja, det finns mycket drömmar. En del blir verklighet och andra förblir en dröm. Jag försöker fokusera på vad det viktigaste kommer att vara under 2013 och det som jag kommer prioritera .

1: Idegranshäck/buskar mot grannen på baksidan ( det svarta strecket till vänster på bilden och en bit till åt vänster ). Det måste göras. Jag har velat fram och tillbaka nu i flera år VAD vi ska ha . Det har stått mellan syren , en spirera som jag aldrig kommer ihåg namnet på men den är väldigt vanlig med rosa blommor , staket och idegran. Om jag inte ångrar mig igen så blir det idegran . Tror det kommer att bli bäst eftersom den även är grön på vintern . Eftersom vi också har bärbuskar mot grannen kommer det till att börja med bli bara halva längan med idegran . 


2: Ett plankskydd runt kompostdelen som även det kommer att bli insynsskydd mot grannarna.( i vinkel vid det svarta strecket till höger på bilden ) På det sättet kommer insynen till växthuset minimeras också . Sååå bra .Det skulle vi redan ha gjort förra året men orken räckte inte till . Och där ska även komposten göras om . Beskrivningar på praktiska komposter tar jag gärna emot .
Sen ska det fixas till på framsidan växthuset . Ja, ni ser på bilden att jag börjat . Det är tänkt att jag ska ha grus och rabatter på nåt sätt.

3: En planteringsbänk ska snickras  ( vid det svarta strecket på vänster sida mot planket på bilden nedan  ) Har sett flera bilder på hur jag ungefär vill ha den . 

4: Rabatter finns det många i mina drömmar. Men ska framför allt arbeta med dem jag har och har påbörjat . Så jag får nån ordning nån gång . Ska försöka få till mer former på rabatterna och leta sten ska jag göra . Tror de kommer bli oregelbunda och även olika storlekar på dem .

5: En klätterbåge till en ros som ska stå i en rabatt jag påbörjat .


6: Jag drömmer även om tre olika sorters rosor jag ska köpa i år.
Alba Maxima som doftar ljuvligt
Belle Isis som är så söt och har ett sött namn :)
Chlorin som är taggfri men även söt .

Framtida drömmar är en träaltan ( ovanför det svarta strecket till höger på bilden ovan mot garage/vedbo väggen i vinkel mot husväggen  ), en ruin , en klätterbåge till framsidan där det ska växa kaprifoler .

Ja ,det var lite om mina drömmar 2013.

Klicka HÄR så kommer ni till Helena med bloggen Bland rosor och bladlöss där ni kan kika på fler 2013 års drömmar hos andra bloggare.

Kram

17 kommentarer:

Théa & Linnéa sa...

Åja, drömmar! Här dröms det också, just kompostområde funderar jag jättemycket på. Är inspirerad av Annas i Rosor och förgätmigej vars förra trädgård och kompost är med i Nelson Gardens frötidning iår...
Ditt växthus med omgivning inspirerar verkligen.
Ha en skön helg
/Karin

Veronica sa...

Oj! det var många drömmar på ett bräde! Härliga sådana och drömmar måste man ha inför varje säsong för vad tråkigt det vore utan dem....

Må gott!

Meta sa...

Ja du har fina drömmar och många. Högt siktat hälften vunnit är det väl man säger.Lycka till
Ha en fin helg
Kram Meta

Ulrika sa...

Oj det var några drömmar att förverkliga, härligt! det kommer att bli superbra med idégranshäck där, jag har tujor och så nöjd med den gröna stommen på vintern.
Kompost är jag inge bra på, jag använder pallkragar, 2st olika med som jag staplar eftersom, brukar bli 6 på höjden, sen är det bara att ta dom när man ska tömma.

Kram Ulrika

Sabelhagens Olivlund sa...

Vad många härliga drömmar!! Så roligt att läsa om dem, jag blir så inspirerad.
Det kommer bli jättefint med idegranshäck. Jag funderade också på det för att dölja vår kompost, men det blev thuja istället.
Ha en fin helg.
Kram Maria

Bettina Bäck sa...

Tror det blir superfint med idegran. Och så mycket du verkar ha tänkt igenom som ni ska göra, blir arbetssamt men super!

Pilgrim sa...

Wow, så mycket läckra drömmar. Ska bli jätteroligt att se hur ni får till det.
Ha det bäst!
Kram Hélena

Berit sa...

Härliga drömmar!!!
Ha en underbar helg!!

Ninnis sa...

Underbara bilder och drömmar...=)
Ha det bra !!!

Kram Ninni

Pia Gustafsson sa...

Ordning och reda på dina drömmar. Fint med planket.. Kram Pia

Evas Kvarnaro sa...

Drömmar kostar ingenting, men verkligheten kan bli "blod svett och tårar", som det så sant heter.
Men jag hoppas dina planer blir milda, bara lite svett o slantar.

Jag ser framemot utveckling.
Må väl/ Eva

Rosor och ruiner sa...

Ser att du har många drömmar och planer för 2013. Jag tror de blir bra allihop, förstår att du vill ha en avgränsning/insynsskydd mot grannen, det vill man ha!
Ha det gott!

Britt sa...

Härliga drömmar. Jag fick göra en lista med vad som behövs göras här hemma och det vart 2 a4. Bara att beta av i vår och sommar höst//Britt

Magdalena sa...

Många härliga drömmar så lycka till!

Monica Söderström sa...

Alba Maxima kan jag verkligen rekommendera. Min har blivit stor som en klätterros, bra här i norr att hitta nåt som klarar sig så bra. En idegranshäck måste ju bli jättefint. Allt som står framför en sådan klippt häck framträder ju så fint. Här funkar det med granhäck, det kan också duga. Men akta dig för spirean om det är klasespirean du tänker på. Det tog mig många år att utrota den. Det kom hela tiden nya rotskott. Värsta ogräs! Lycka till med alla planer!

carinaon sa...

Det var många härliga drömmar. Det kommer att bli fantastiskt hemma hos dig! Ha en bra vecka,
Carina

Grön skön passion sa...

Härliga, sköna trädgårdsdrömmar.
Förstår mycket väl att häcken blir det som står överst på listan;-)
Grannar kan va bra att ha men inte så öppet och gränslöst. Det kommer bli en väldig skillnad.

Kram / Therése