onsdag 31 mars 2010

Bofinken...


...har nu kommit till våra trakter. Kan ju hända att den varit här ett tag men jag har inte sett nån förrän igår. En ensam stackare hoppade omkring och åt resterna av ett äpple i trädgården . Eftersom jag har fått dille på att fota fåglar i trädgården och lägga in här på bloggen så åkte kameran fram fort. Inga bra bilder direkt men det syns att det ä en bofink iallfall.

Klickbara bilder

Jag fick syn på en nötväcka också som jag fick en bättre bild på . Den har ett frö av nåt slag i näbben. Undrar vad det är för nåt ?
Fick se lite vårtecken men hann inte fota. Ska försöka göra det idag . Alltid kul att spara och titta tillbaka på-5 kommentarer:

Mimi sa...

Jo äntligen börjar fåglarnas sång också höras då man går ut. Ingenting gör ju en gladare än deras kvitter. Roligt att du fotar fåglar, riktigt lyckad den med fröet i näbben! Hälsn mimi

Bea sa...

Oj, så söta de är och här väntar jag på Bofinkens sköna vårmelodier. Visst är det ljuvligt när allt lever upp i naturen!
Glad Påsk! /Bea

bakom berget sa...

Va kul att du lyckades fånga dom på bild. Jag har åxå lite dille på att fota fåglar. Hade ju turen, att få en liten uggla på bild för ett tag sen. Visst är det kul att söka efter nya vårtecken varje dag. Vi ska ut och leta idag här åxå.
Ha en skön dag! Kram Åsa.

ormbunke sa...

Det blev väl bra bilder tycker jag. Inte lätt att fota fåglar. Jaså bofinken har flyttat till dig nu. Vi har haft dem hela vintern vid fröautomaten men har inte lyckats att få nån bra bild. Nötväckan har också varit här och känns ju igen rätt väl då de sitter upp och ner när de äter. Den sista bilden är ju så bra. En påskkram till dig. Anita

IreneL sa...

Åhhh vad roligt att jag fick se bilder på bofinken! Jag såg en fågel i dag för första gången och jag funderade på om det kunde vara en bofink! Nu när jag såg dina bilder vet jag att det var en sån jag såg...kul! Ha en fin dag! / Irene