onsdag 31 mars 2010

Persilja Oregano Basilika

Sådde persilja , oregano och basilika i lerkrukor för ett tag sen . Som jag har i ena köksfönstret. Det börjar växa riktigt nu så snart kan jag nog skörda :) :) Mysigt att klippa alldeles egenodlade örter när man ska ha lite till maten.

Klickbara bilder

Oregano
Persilja
Basilika

Påsk snart och mys med familjen. Ska bli så skönt ......Men först ska det planeras, handlas , städas och pyntas lite så där lagomt mycket.

8 kommentarer:

ormbunke sa...

Vad du kan handskas med sådder. Har sått lite persilja och bailika. Persiljan lång och tanig och basilikan där finns bara 4 bladrosetter.
Ha det riktigt mysigt i påsk. Anita

Mimi sa...

Vad fantastiskt fina dina örter ser ut. Jag har inte ens fått i kruka sticklingar som jag köpte för en vecka sedan. Glad påsk! Hälsn mimi

Moa sa...

Ja riktigt fina sådder.. får nog titta över mitt bestånd.. =)).. Ha det gott..Kram/Moa

NinaH sa...

Åh. Så fina sådder! Jag har inga frösådder på gång här.... snyft.... De jag hade hann jag inte ta hand om så.... Nå- det ordnar sig!;-)
Mysigt med familjehelg! Här ska det bli total avkoppling i enskildhet för oss. Fast med en del kul idéer för "utflykter" har vi också.... ;-)
God fortsättning på ert påskfirande!

Lilla My sa...

Så gott med egen kryddodling :) tycker att jag misslyckats med att så kryddor men du kanske ha dom under växtlampa så dom gror bra?

En riktigt glad påsk till dig!

Mammasblommor sa...

Dina örtsådder ser jättefina ut!
Ska börja med mina frösådder nästa vecka!
Önskar dig en Skön och Härlig Påskhelg med familjen! / Margot

gittan sa...

Basilikan (som det för övrigt stod något svårsådd på) grodde i mängder men persiljan... den har inte behagat titta upp alls! Har du något knep/tips? Jag längtar också efter att kunna skörda lite egenodlat, smakar så otroligt gott / kram gittan

Jord under naglarna sa...

Det är lyxigt att kunna skörda sina örter! Jag har inte sått mina än.

Jag önskar dig en riktigt Glad Påsk!