onsdag 17 mars 2010

Vår fågelholk

En fågelholk satt det uppe i vår trädgård när vi flyttade in här 2008. Första året, till vår glädje, häckade det talgoxar i den.
Klickbar bild
 Förra året , 2009, kom det inga hyresgäster alls i den lilla holken. Men i år har tre sorters fåglar undersökt holken. :) :) Blåmesar, talgoxar och nu idag satt det två pilfinkar på lampan strax utanför . Det är holken som syns till vänster på bilden.
Klickbar bild
Riktigt kul och spännande att se vem som kommer att bilda bo där. Om det inte blir för stor konkurrans så alla söker nåt annat boende. Tydligen så brukar inte pilfinkar vilja häcka i holkar men det är ju så mycket is överallt så de kanske inte har hittat nåt annat ställe, som tex under takpannorna. Och känner kanske lite panik nu när våren blir lite senare än vanligt.

Tillägg 20.33

Jag har tydligen problem med kommentarer som inte syns som de ska. Tråkigt. Nån som vet varför?? Finns det nåt att göra  måntro?? Men det verkar som de kommer in senare ex under dagen men det känns inget kul.

5 kommentarer:

Bea sa...

Ja, nu blir det snart trängsel och tävling om de bästa boplatserna och man kanske borde redan nu tänka på att bygga ut med några till :)

Nej, jag har inte mönster,allt är gjort på fri hand, men om du googlar fanns det en hel del faktiskt på virkade ägg.
Lycka till! / Bea

Rosor och ruiner sa...

Det ser ut som om de är på visning av huset/holken. Undrar vem som slår till och tar det!

IreneL sa...

Hihi..först tänkte jag... fågelholk? det ser ju ut som en lampa! Sen såg jag holken :)
Har du kollat på Inställningar, Kommentarer...om det är något som verkar vara fel iklickat? Annars vet jag inte vad det kan bero på. Hoppas att du får ordning på det!
Ha en fin dag! / Irene

IreneL sa...

Det är bara jag igen....Ser nu att det står följande: Din kommentar kommer att synas efter att den godkänts. Då kommer ju inte kommentaren upp direkt. Jag har inte det hos mig./ Irene

Knatten sa...

Jo det är är full rusning på våra holkar oxå. Jättekul att se. För nåt år sen hade vi Flugsnappare som var här o kollade läget men dom var nog kräsna för dom flyttade aldrig in. Synd. /Knatten