söndag 5 september 2010

Oxhälja

Nu under helgen är det  marknad  här i Filipstad där jag bor ( Oxhälja ) . Det finns en hel del att köpa och i år har jag handlat ganska så mycket . Som på alla marknader finns det oändligt mycket krims krams men även bra saker. Som blomsterlökar.....men jag köpte bara en sort :-) 

Fyllda snödroppar .

Det är lökar från Elises blomsterlökar. Klicka på bilden nedan om ni vill kika på hennes hemsida. Hon verkar ha enormt mycket. Kanske skulle vara ett utflyktsmål, nån gång.

I går när jag gick hem från marknaden så var det loppis i en trädgård på vägen hem . Där var jag ju naturligtvis tvungen att kika och hittade den här fina lådan. Begagnad men som ny....

Nu ska jag gå ut i trädgården och fortsätta gräva. Började öka ut rabatten runt det trädet som jag planterade klematisen Summer Snow i våras. Men kom på att jag ska gräva runt om hela trädet istället för att ha som på bilden.

Summer snow har växt otroligt bra MEN för att få den att blomma även längre ner krävs ju sannerligen nån slag beskärning. Ska goggla lite mer om hur den ska beskäras men jag tar tacksamt emot tips om hur den ska skötas.


Kram från Lena/isis

9 kommentarer:

Knatten sa...

Summer snow har jag oxå men i år har den inte variot så blomvillig. Lite tips om att få klematis att blomma lite längre ner är att gräva ner den lite längre i jorden när man planterar den. Då får han mer rotskott (eller vad det heter) och blir lite tätare hela vägen nerifrån. Funkar iallafall för mej.
Ha det bra. /Knatten

Ing-Marie sa...

Söt låda du hittade på loppis....men jag såg ingen loppis när jag gick hem...eller så missade jag det, synd annars hade jag köpt lådan :)

Rosor och ruiner sa...

Fin låda du hittade!
Är rätt dålig på klematis...det är väl olika på om de är tidig- eller senblommande och stor-och småblommiga har jag för mig. Jag brukar klippa ner min (en som blommar på årsskotten) lite i början av säsongen, så buskar den till sig lite.

Uttan sa...

Spännande till Våren när de börjar blomma...lökarna som Du köpt.
I våras skulle jag göra en karta över mina lökplanteringar så jag skulle veta var jag skulle plantera nu i höst......men men så klart blev det aldrig av så jag ska inte sätta så mycket i höst.
Men nån liten snödroppe kan jag inte låta bli att peta ner ändå.
Loppisfyndet.....kalas.Jätte söt att plantera i nu i höst.

Kram!

Rosor och ruiner sa...

Tyvärr vet jag inte vad mina ljusrosa pioner heter...den ena har jag fått, och den var nanmlös men det stod mörkröd på etiketten. Den andra har jag köpt men den är tyvärr också namnlös...det var den första jag köpte och då tänkte jag inte så mycket på vad det var för sort, ville bara ha en rosa, och det fick jag ju!
Kram!

Merja sa...

Har också några rabatter runt träd och klematis som klättrar upp. Ganska skönt när man klipper gräset:) Gulligt med blomman på gungan!

Trädgårdsmakare Hillevissan sa...

Hej Lena!

Fin Summersnow är. Men jag undrara jag, om det är möjligt att få den att blomma längre ner, det är ju en klängväxt/skogslian som genetiskt skall blomma där den får mest ljus, dvs oftast i toppen.

Men får du igång den , så skriv om det:-)

Ha det fint! kram H.

Christina sa...

Vilken fin låda du fyndade! Jag måste skaffa lite lökar till min nya rabatt, det är så härligt när de kommer upp till våren.
Ha det riktigt bra!
Christina

Halloj världen! /Inget sa...

Fin bild på blommorna. Har ingen aning om hur de ska beskäras. Fin färgglad triss också! :)