tisdag 21 december 2010

Citronsill och amaryllisknoppen

Jag brukar aldrig göra sill själv. Antingen köper jag färdig eller så brukar min mamma göra. Så även i år men i år testar jag även  att göra citronsill efter ett recept som jag fått av goa arbetskamraten A-B.



Här kommer receptet om nån vill ha .

1 burk Abbas inläggningssill
8 krossade kryddpepparkorn
2 skivade rödlökar
1 purjolök
2 msk hackad dill
3 dl strösocker
3 st citroner

Lägg de krossade kryddpepparkornen i botten på en glasburk. Lägg sedan i tur och ordning sill , rödlök , purjolök , dill , socker och sist saften av citronerna. OBS !! Rör ej om. Låt burken stå i kylen ca. två dygn innan den ska serveras.

Det ska bli spännande att ha lagt in sin egen sill :-))

_________________________________________________________

En knopp på en av mina amaryllisar hade ramlat av häromdagen. Men den blir ju lika vacker där den ligger på ett silverfat.

Klickbar bild

___________________________________________________

Var det nån som tittade på Jul med Ernst igår?

Jag blev sugen att testa flera utav hans tips. En sån granrismatta vore inte dumt.

Jag har köpt hem ingredienser till brödet han bakade och ska testa det till julaftons " förmiddagsfrukost ". Vi införde en ny ( kanske ) tradition förra året. " Tomte gröt " och skinksmörgås på förmiddagen . Så blir julmiddagen senare fram mot kvällningen. Jätte bra , tyckte vi , så det kanske ändå kan bli en fortsatt tradition.

Havrebollarna till fåglarna var också en rolig ide´.

Spännande att se vad han gör i kväll.

Kramar

8 kommentarer:

Gudrun sa...

Hej!
Jag som har så mycket egna citroner skulle kanske testa det där receptet. ;) Tack.

Ha en fin kväll.
Kram

Viola sa...

Låter gott med citronsill, kollar oxå på Ernst denna kväll och just nu är det en liten paus, ha det gott, kram VIOLA

Ninne sa...

Citronsillen verkade fin. Ska nog försöka den. Vi äter sill nästan varje fm, så det smakar med oomväxl.
Amaryllisen var ju vacker så, men håller kanske inte så länge som på stjälk??
Julekram Ninne

Hem & Drömmar sa...

Hejsan! Tack för din komentar hos mig. Kul när nya läsare ger sig till känna. Vilken fin blogg du har. Grötfrukost har vi haft som tradition i många år. Vi turas om bland min mans syskon vem som håller i det. En uppskattad tradition bland alla.
Julkramar Ing-Britt

Rosor och ruiner sa...

Kul med nytt sillrecept, jag kör på med min gamla vanliga...
Visst är det mysigt med Enrst julprogram, på julen kan man ju piffa till det lite extra o det är han duktig på, utan att det blir för "glammigt". Smart med lite stadirgare frukost och senare julmiddag, man brukar inte orka så mykcet till kvällen annars, efter att ha ätit julbord mitt på dan.
God Jul önskar jag dig om vi inte bloggas innan!

Lena Andersson sa...

alltid kul med Ernst, jag har gjort egna köttbullar bara för att han inspirerade mej.
mvh Lena

bakom berget sa...

Citronsill.... mums! Min moster bjöd på citronsill i midsomras. Den var heeelt underbar. Jag minns att det var strimlade skal från citronen i burken, så det var säkert ett annat recept. Men, så gott! Lycka till med din sill!
Jag missade Ernst! Skit oxå! Jag var ju i Danmark då. Man kan ju inte få allt! Men jag ska se efter om det går att se det på nätet kanske.
Ha en fin kväll! Kram Åsa.

Bea sa...

Hej!
Citronsillen verkade väldigt lätt att göra, men jag väljer bort allt onödigt i år eftersom jag skall jobba och måste prioritera noggrant med traditionerna på matbordet.
Jodå, den Ernst han bjuder på ett och annat trevligt :)
Önskar dig en God Jul! /bea