måndag 20 december 2010

Mina favoriter

Jag har alltid varit helgalen i mina tomtar. Det är mestadels tomtar i keramik . Har alltid pyntat med dem till 1:a advent men nåt konstigt har tydligen hänt med mig. Hux flux känns de inte så viktiga längre. Visst är de framme men just nu i livet brinner jag mer för allt som kommer från naturen. Mossa , kottar , mm. 
 MEN
....två nykomlingar ( förra året ), en tomte flicka och en tomte pojke  i tyg har blivit mina nya favoriter. Flickan köpte jag i Ullared förra året och fattade inte då hur jag kunde vara så korkad att jag inte köpte pojken också. Men så av en slump så låg han i en låda på Pekås fast då efter julen förra året. Precis en likadan som flickan , fast pojke då förstås. Va´glad jag blev :-))) Den fick ju givetvis följa med hem direkt.

 Här sitter de :-))

Förra veckan så blev jag 100 följaren på bloggen Sköna och Gröna Ting och fick då en söt present av snälla och goa Marianne . Jätte söta snöflingor som är tänkt att jag skaffa vita band till och hänga upp i vårt nyrenoverade  badrum. Där de passar bäst i den vita och gråa inredningen. Tills vidare så får de stå lutandes mot lite loppissaker och speglar.

En vit hyacint fick pryda badrummet också i ytterligare en loppissak. Har förkärlek för glas saker i pressad glas.

Idag har jag bakat " vanliga " bullar men med saffran i degen och en ny fyllning som Marianne med den bloggen där jag fick snöflingorna av tipsade om i ett inlägg för några dagar sen.  En blandning av margarin , kokos och hackad vit choklad. Mums ...vad det var gott. Klicka HÄR om du vill kika på inlägget hos Marianne. Så får ni se där hur bullarna blev . Missade att fota mina. Hoppas det är ok för dig Marianne att jag länkar annars får du hojta till.

Sen har jag rullat köttbullar och fixat gran idag. Känner mig riktigt nöjd. Kanske blir det kola kokning också.

Kram

10 kommentarer:

Gudrun sa...

Otroligt vad du frestar mig, det verkar farligt att besöka dig idag. :) Åh nu är jag hungrig.

Fina bilder och vackra arrangemang. Tomtarna var söta, kul att du hittade tomtepojken också.
Ha det gott,
kram

Lena Andersson sa...

Vad du är duktig.
Jag älskar också pressglas det är så fint, och det var ju super fint med en hyacint i.
kram Lena

Handarbete/Pyssel sa...

Åh! Grattis till fina flingan från Marianne!
Ja, hon är verkligen en go och härlig tjej!

Sött tomtepar och vackra glas-stillében!
Stämmningsfulla bilder du bjuder på!

Önskar dig en fin och lugn julvecka!

Annika Christensen sa...

Ohh vad fint du har gjort och vilken tur med lite presenter från söta Marianne.
Hyacinter i badrummet skall jag nog också ha.
Ha en skön Jul
Annika

NinaH sa...

Genomgått samma "process"=svalnad tomtevurm ....;-) (Har nu bara de äldsta i keramik- utomhus...) Ditt tomtepar var i alla fall väldigt fina!!
Grattis till gåvan från Marianne/Sköna & Gröna Ting!

Ninne sa...

Fint m hyacinterna o tomteparet var ju kärt. Ska försöka visa en coll, på ngr av mina tomtar i morrn. Sen blir man inte lite gottesugen när man ser o hör allt ni bakar o grejar med!!
Ha det forts. gott
Ninne

Mammasblommor sa...

Vilket sött tomtepar, kul att du hittade killen också!! Grattis till den fina presenten, visst är det väl kul med glada överraskningar! Så fint det blev med hyacinten i pressglaset! Jag är tvungen att avstå helt från hyacinter eftersom maken inte klarar av den starka doften!
Ha en fin dag!
Kram Margot

Susie på Stjärnarve sa...

Gillar ditt tomtepar, dom ser så där lagom "annorlunda" ut!
Just nu är jag som bäst i farten med att ställa ut alla våra dekorationer (6 stora lådor), men var tvungen att ta en liten paus. Man kan ju inte hålla på att "jobba" hela´tiden!
GOD JUL
Susie

Lisa sa...

Vad fint du pyntar. Håller med om att det man hämtar i naturen smäller högst i pyntandet, även om jag gillar mina tomtar, fast de får inte komma fram förrän nu i veckan. Klart du hittade tomtepojken, de hörde ihop...det ser man ju!
Önskar dig en fin jul
Lisa/Lisas trädgård

Cathrine sa...

Vad roligt att du vill vara med i min utlottning.
Nu är jag ledig så nu ska här stökas på allvar. De sista klapparna ska inhandlas imorgon och förhoppningsvis så hittar vi en gran så vi slipper plocka upp vår plastgran.

Kram Cathrine