Nu är de två sorter godis färdiga som vi alltid kör med varje år till jul. Dels " julkola " och sen vanlig gammal hederlig knäck. De två sorterna gillar alla i familjen. Går åt alldeles för fort. Jag törs inte ens ta ett smakprov för då är det kört. Ja, en sån godis råtta är jag.
Knäcken får ligga i den burken där den alltid får ligga. Burkar som jag köpte när de andra barnen var små.
Här är julkolan.
Receptet på julkolan kommer här om nån vill ha:
100 g margarin
2 dl grädde
3 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 dl ljus sirap
1 tsk ättikssprit
Koka som vanlig kola tills ett kulprov kan göras. Häll upp på bakplåtspapper. Låt det kallna och stelna till skärvänlig konsistens.
Mitt Hörn Av Världen tipsade om och sen Corn Flakes Crisp. Mums va´det verkar gott. Men man kan ju alltid göra nåt till nyår istället. Om man inte hinner med nu till jul.
Ha en bra dag.
3 kommentarer:
Det är livsfarligt med allt godis som man har i gömmorna så här års.........Knäck och kola hoppar vi nog över. Tandställningar mår inte bra av sånt och vi utan får väl vara solidariska:-) Kram Anette
mm, ser så fint ut - vilket jobb ni gjort med kolainslagningen, jag är betydligt latare..=) däremot verkar vi vara likadana godisråttor!
Mums så gott men akta tänderna. Har köpt hem lite ingredienser då barnbarn kommer hit på fredag och då får det nog bli lite godistillverkning. Anita
Skicka en kommentar