måndag 7 december 2009

Pepparkakor och apelsiner

Efter att ha varit sjuk några dagar ( är inte bra än men känner mig piggare ) så måste det börjas fixas med lite julbestyr igen. Gjorde ju en pepparkaksdeg förra veckan som jag hann baka lite av innan jag blev sjuk. Några har jag nu dekorerat och hängt upp.

^

Apelsiner med nejlikor hör också julen till hos oss.
Och idag när yngsta dottern kom hem från skolan så satte hon igång med det efterlängtande pepparkaksbaket.


4 kommentarer:

Anette sa...

Kan du ha sånt där ätbart hängande uppe?! Är inte katterna där och smaskar? Ester skulle nog ha svårt att låta bli (om hon hade kommit upp i fönstret förstås ;-D). Så skönt att du är pigg igen. /kram Anette

Hedera Helix sa...

mmm kan känna doften, av pepparkakor och apelsin med nejlikor....det är jul det! Vad skönt att du mår bättre, inte kul att vara krasslig när man har lite att pyssla med nu.. ja det är ju aldrig kul förstås..

Jord under naglarna sa...

Mina barn får paketkalender nu fram till jul. Vissa dagar är det aktiviteter och nu på torsdag är det pepparkaksbak på programmet. Jag har just gjort degen, gjorde enligt ett nytt recept och den ser väldigt ljus ut, men jag hoppas det blir bra.
Nejlikor i apelsiner ska även vi göra, det doftar så gott och är väldigt juligt tycker jag!

ormbunke sa...

OH! vad det doftar hos dig. Pepparkaksbak överlåter jag till gubben och barnbarnet.
I morgon skall jag koka grönkål och det doftar inte så gott men smakar bättre till julafton.Ha de gott och krya på dig. Anita