söndag 20 december 2009

Fjärde Advent

Fjärde advent är snart slut och om några dagar är det julafton. En dag som man längtar så mycket efter och donar och fejar till . Och sen är dagen så fort över.
 Just nu längtar jag också väldigt väldigt  mycket efter mina älskade barn som är i London. Jag är så glad för deras skull att de älskar varann så mycket och vill uppleva saker tillsammans. Hoppas de har jätte kul i London och att det inte är allt för lång kö till Madamme Tussauds vaxkabinett där yngsta dottern vill stå bredvid sin idol Brad Pritt men även bredvid Angeline Joline och Michael Jackson :)
Idag har jag fyllt på saffransskorps burken med nya skorpor. Redan förra året var jag sugen på att göra dem men nu i år har jag iallafall gjort dem och två gånger till och med. Riktigt goda....


Här kommer receptet om nån villl ha .

2 ägg
1 1/2 dl socker
100 g margarin
5 dl mjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 paket saffran
50 g sötmandel

Skålla , grov hacka mandeln.. Smält margarinet och låt svalna. Vispa ägg och socker. Blanda mjöl, bakpulver och saffranet. Till sätt först margarinet och mandeln . Därefter de andra torra ingredienserna. Rulla till tre längder och grädda dem först i 175 grader i ca. 20 -25 minuter. Sänk sen värmen till 125 grader. Ta ut plåten och skär sneda skivor. Grädda dem därefter ytterligare 10 minuter , fem minuter på varje snittyta . Slå av ugnsvärmen och låt skorporna ligga och torka i eftervärmen med öppen ugnslucka.

Har även gjort Leilas Corn Flakes Crisps De smakar nästan som chokladen Pigall.


Så nu är två av mina gamla julburkar fyllda med den sorten och knäck.


God Natt och sov så gott.
Kram Lena/isis
3 kommentarer:

Jord under naglarna sa...

Saffransskorpor brukar jag också göra, det är så gott! Pigallgodiset låter väldigt gott och helt i min smak!
Erat pepparkakshus är snyggare än vårt, men det är gjort med kärlek och barnahänder. :)

Bea sa...

Saffransskorpor är inte ngt som vi brukar göra till jul, men de ser jätte goda ut!
Vackra burkar fyllda med mycket gott :)
Önskar dig en riktigt God Jul! /Bea

Hedera Helix sa...

mm, både skorpor och godis ser så gott ut! Saffransskorpor brukar jag också baka, har inte blivit nu till jul ännu, vi får väl se om jag hinner...tre omgångar lussekatter har det blivit istället...