måndag 10 maj 2010

Första påskliljan

Nu börjar påskliljorna komma. Äntligen ...Det är bara det att den här har jag för mig skulle ha blivit rosa i mitten. Men gult är fint det också.

Idag har jag börjat spadvända potatis , salladsärt och  blom landet.  Måste ju så snart :) Det kliar i fingrarna att få sätta igång men jag väntar några dagar till. Lite mer förberedelser måste göras bl a en ärtspalje´. Ska köpa en ny rabarber också.
Visst ska det väl finnas en sort som inte är så oxalsyrerik ?? 
 Har en gammal sort som jag ska ta bort för den sitter lite dumt till....
Nu blir det tv en stund innan sängen nalkas.

13 kommentarer:

Uttan sa...

Ja jag väntar också på att få sätta i gång i landet eller i mina "BUTTAR" kanske i morgon om det blir väder för än tycker jag det har varit så kallt så jag har inte velat vara ute och satt några frön än.
Men i dag har Mannen gjort klart min planteringsbänk som Jag hade gjort ritningen till och det blev sååå bra precis som jag ville ha den.
Vi har oljat in den idag så den står på tork i ladugården.

Måste också köpa nya rabarber våra har bara försvunnit eller dött ut.

Kramar!

Anonym sa...

Men så kul att din påskliljor börjar blomma!! Om det kliar så i fingrarna, varför sår du inte sådant då som skall sås tidigt (så fort man kan bruka jorden) såsom rädisor, sallad, lök etc etc som vill ha lite kallare jord och framför allt rädisor vill ha kallare jord. Själv kan jag snart skörda rädisor som såddes tidigt ute i växthuset.

Susanne

ps Du hittar säkert någon bra rabarber ds

gittan sa...

Den rabarb med låg oxalsyrehalt som sägs vara bäst är Emsblitz (lite osäker på stavningen) Den ger rikligt och även jag som inte tål vanliga rabarber kan äta den utan problem =) Får dessutom gigantisika blad om man vill gjuta / gittan

Solhatten - Isas Trädgård sa...

Jaaaa, nu vill vi ha riktig värme så allt i trädgården kommer igång på allvar !
Du undrade om jag byggt ruinen själv och jag kan väl säga att jag stått för idén, hur den skulle se ut och varit arbetsledare, sedan har andra gjort själva grovgörat.Jag orkar knappt lyfta en av stenarna eftersom de är så tunga. Tur att det finns dom som har muskelstyrkan och kan förverkliga idéer som poppar upp !

Ha en riktig bra vecka !
kram/Isa

Annelie sa...

Hej!

Ja, de finns sorter som inte är lika rika på oxalsyra. Ett tips är att låna boken Rabarber av Ingar Nilsson på biblioteket och läsa mer om de små underverken.

Där står det att Elmsblitz och The Sutton har låg oxalsyramängd. :)

En amatörs trädgård sa...

Hos mig har det inte kommit så många påskliljor heller, hos grannen hur många som helst men hos mig är dom sena. Har en fin på köksbordet just som den på bilden och i morse när solen lyste in genom fönstret och sken genom bladen blev dom alldeles glittriga. Har nog inte sett dom så förrut.

Rosor och ruiner sa...

Ja, inte var den rosa inte...men fin ändå!
Grattis till Abbes cert, va kul!

Gudrun sa...

Hej Lena!
Ibland blir det inte som man tror när man köper växter, köpte en gång en vit iris men den blev aprikos. Visst är det fint, men ändå så hade man en viss tanke.
Låter mysigt att bearbeta jorden.

Önskar dig en bra kväll.

Jord under naglarna sa...

Nja, rosa kan man ju inte säga att den är, men fin ändå!

Vårvärme hitåt tack!

Ninne sa...

Vilken fin Påsklilja. Jag har nog fotat väldigt lite av min i år? o här är de överblommade nu. Jag har visst den "vanliga"gula" på ngn bild, men sen har jag haft en vit dubbel?? Bra att du påminner.
Betr.Rädisor så är ju mina uppkomna o på G- De kan man så tidigt o Rocculan fick jag de första innan snön var borta. frön som legat i Pallkragen sen i fjor.
Ha de gott Ninne

Annika Christensen sa...

Ja i år är det sent som sjutton.
Här blommar också påskliljorna några på väg att slåg ut och några är över.
REgnat har det gjort som bara den men det behövdes.
Ha en skön helg
Annika

Len@ sa...

Hej, Smyger in så här och kollar i din blogg. Blir stum, vilka fina blommor du har och va du odlar....hur i hela världen hinner du ??
Kan jag lägga upp en länk till dig på min blogg, vill gärna komma tillbaka och smygtitta och ev.få lite tips ;)

Knatten sa...

Jag ska oxå sätta rabarber i år. Gott.

Dom rosenbågar du såg på min blogg är köpta på Biltema. Faktiskt riktigt bra o skitbilliga. /Knatten