tisdag 18 maj 2010

Frösådd och shopping


Idag har jag sått nästan allt som ska sås. Det är bara blommorna kvar.

Det jag sått är :

Potatis ( en  tidig sort och en lite senare sort )
Morötter ( två sorter )
Plocksallat
Ruccola
Broccoli
Dill
Persilja
Rädisor
Salladsärter

Blev ju så förtjust i en rosa / röd lungört som nån visade på en blogg ( kommer inte ihåg vem ) och den eller iallafall nåt liknande hade de på ett plantställe som jag var och kikade på idag. Så två såna plantor fick följa med hem. Jag planterade dem på framsidan där det nästan är skugga hela dagen. De trivs ju tydligen i skuggigt läge. Så de hoppas jag ska trivas här hos mig så det blir fullt av dem i den rabatten :)

Jag är tvungen att visa auriklarna en gång till :) Förra gången hade de inte slagit ut så mycket . Tycker de är så söta....

Jag har även börjat gräva ur för en ny rabatt framför insynsskyddet vi har gjort. Och fyllt på med ny jord och kogödsel. Men i morn måste jag handla mer jord för det räckte ju inte med det jag hade hemma . Sen ska jag flytta dit lite plantor från andra rabatter + att jag ska köpa lite nytt.
Mmmm va´kul !

Jag har lite funderingar på bl a jättemalva, rosa höstanemoner , rosenstav . Tänkte också så luktärter där och även pilla ner rosa lyckklöver lökar som jag har köpt förrut . Men jag hinner nog ändra mig ett antal gånger innan jag är färdig :)

Hoppas nu mina små frön får vara ifred där ut i landet både från frost och fåglar för jag har inte lagt på nån fiberduk. Ångrar mig verkligen men jag har ingen lust att gå ut nu. :) .


4 kommentarer:

Lilla My sa...

Detär härliga tider nu när solen lyser och gassar samt att man får så frön och vänta på att nåt ska gro. I år låter jag grönsakslandet vara helt och hållet för vi har ett stort pilträd där i närheten som skuggar så jag har märkt om åren att det inte gror och inte vill växa så jag tror det beror på pilen men i växthuset finns tomater och ärter m.m.
Ha det bra
Lotta

bakom berget sa...

Oj, va mycke gott du kommer att få! Ja, visst är det härligt nu. När man kommit igång, är det svårt att sluta.
Hoppas du får en fin dag!
Kram Åsa.

IreneL sa...

Visst är det en härlig tid nu! Jag måste nog kolla efter om jag sått allt som ska sås! Har rätt fullt redan på hyllan på altanen så det kanske får räcka......kanske hihi!
Ha en fin dag! / Irene

Jord under naglarna sa...

Visst är det konstigt - hur mycket jord man än köper så tar det ändå slut. :) Jag sådde lite dill i morse, men jag sådde i en låda som jag ställde in i växthuset. Har planer på att så i landet i helgen.

Hoppas du får ordning bland din kommentarer för det lät inte alls kul.