fredag 14 maj 2010

Fredag igen.....

........veckorna går så fort. Snart är det skolavslutning , midsommar och semester. Jag ska var ledig  fem veckor i sommar. Det ska bli så skönt. Förra året tog jag bara tre veckor och det var alldeles för lite. Idag har jag varit ute i trädgården och pysslat lite . Det regnade men det var bara härligt :). Bl a flyttade jag honungsrosen. Jag har ju ältat flera gånger fram och tillbaka var jag ska ha den. Egentligen var det ju tänkt att den skulle få klättra på det blivande insynsskyddet MEN nu hamnade den vid ett träd istället. Ja, inte vet jag om det blir bra. Det märks , så småningom. Sen flyttade jag lite sibirisk vallmo till trädet också. Den har ju förökat sig ganska bra. Sen ska jag plantera ut miniringblommor när frostrisken är över.

Här kommer lite bilder från idag.

Först två tulpansorter som snart öppnar sig. Kommer inte ihåg just nu vad de heter men visar dem nog när de öppnat sig och tills då ska jag ta reda på namnen.

Auriklarna är fulla med knopp och en del har redan slagit ut.

Den lila mini penséen växer dåligt men en liten blomma fanns som jag kunde fota.

Regndroppar på jätte daggkåpa är så fint , tycker jag.

Jag köpte rabarbern, Elmsblitz, idag. Tack för tipsen jag fick i förra inlägget.

När jag var iväg till växtstället där jag köpte rabarber stod jag och tittade på lite klätterväxter. Kom då på att bladen på en av växterna var väldigt lik en växt som jag har längst en av husväggarna, en växt som jag funderat på vad det egentligen kan vara.

Är det nån som känner igen den ( bilden nedan )?

Kan det vara klätterhortensia?

Klätterhortensia klättrar ju tydligen alldeles själv med sina  "sugfötter " och det gör den jag har . Ytterligare ett tecken på att det kan vara en sån. Nu är det bara det att den jag har,  har en väldigt stor och dålig rot som mer ligger ovanför jorden än under MEN det kan ju kanske gå ta sticklingar. Den har ju aldrig växt så mycket heller så det har kommit några blommor. Men bladen ser ganska fräscha ut.

Ha en trevlig helg allihopa.

8 kommentarer:

bakom berget sa...

Tittar in och önskar dig en fin helg! Kram Åsa.

Rosor och ruiner sa...

Jaså du har också pysslat i trädgården idag, visst är det härligt när man äntligen kan börja med det, "på allvar"..!

Lilla My sa...

Tiden går så fort och det finns så mycket man vill göra och i trädgården vill man ju helst bo :) Allt tycks hända nu när sommarvärmen slagit till och lite regn har kommit.
Vi fortsätter njuta
Kram Lotta

Anonym sa...

Visst är ett strilande vår regn härligt och inte är det ett hinder för trädgårdsarbete heller. Tjusiga tulpaner du har, den längst ner har jag oxå, jag har glömt vad den heter MEN det jag är lika glad för det. Så tråkigt att du har sådana problem att du måste älta dem, att fundera ut en växtplats brukar annars vara ett angenämt problem som brukar lösa sig efter ett ständigt flyttande av växten.
Ha en bra trädgårdsdag.
Susanne

Bea sa...

Hej!
Vet du, det är den här tiden vi väntat på hela långa vintern och sen när det händer går det sååå fort, dels pga alla göromålen och dels för att det finna annat i livet som upptar ens tid däremellan med festligheter.
Aurikler är så fina, de tror jag skall bli min nästa "vill ha" inköp ;)
Nu blir det jobb för min del!
Må gott! /Bea

Ing-Marie. sa...

Fem veckor...hur mycket semester har du...hihihihi.

Annelie sa...

Hej!

Det är en klätterhortensia! Jag har två gigantiska, ska fota och visa i bloggen när tillfälle ges. Var rädd om den! Den är jättefin. :)

Trädgårdsmakare Hillevissan sa...

Så många fina bilder du visar:-) Kanonfin blogg!

Ha det gott!