onsdag 26 maj 2010

Omplantering

Idag har jag planterat busktomater Vilma.....

.....och bananpaprikor Sweet Banana i stora krukor.


Det ser inte mycket ut just nu :) De får stå på ena sidan altan.

På den andra sidan har jag pelargoner. Både sticklingar och några som övervintrat. Vi har satt upp en gammal plank som extra hylla så det får plats ordentligt . Det är så tråkigt när det står för tätt.

Förra året sådde jag pelargonen Venus och fem stycken överlevde vintern. Dem har jag bosatt ute i år . I en gammal loppis låda.

Nu är tulpanen Ballerina som vackrast.

Och även en av penseé sorterna.

Det har varit en ganska fin dag i dag. Lite lagomt varmt och trevligt trädgårdsarbete . Allt för att jag ska må bra :) Jag har varit på torget också och kikat på blommor. Köpte ett par hängpetunier som jag också krukat om men dem visar jag nån annan dag. Då de växt till sig lite och det blivit lite mer blommor på dem . Den är i nån slags röd /orange färg. Blir bra på altan ihop med en röd hängpelargon som jag köpte som stickling tidigare i våras :)10 kommentarer:

Bea sa...

Hej!
Fniss...tror vi har haft samma jobb idag, planterat om bl a paprikor, ordnat och donat på med växter dvs efter att jag kom hem.
Visst är det en fin tid med trädgård och blomster och inte missar man ett tillfälle att göra en sväng till ngt trevligt ställe med växter ;)
Ha en fortsatt fin vecka! /Bea

Mammasblommor sa...

Härlig dag för trädgårdsjobb idag! Jag har också planterat om lite och grejat med plantor efter jobbet! Ballerina var jättevacker och penseèn riktigt söt!
Ha det bra!
//Margot

Maleviks Rosenträdgård sa...

Bananpaprika?? :)
Håkan

bakom berget sa...

Visst är det gott, när man får hålla på med att plantera och fixa. Då drömmer man om hur det ska komma att bli med alla blommorna till sommaren.
Jag längtar efter solen och värmen nu. Värme som stannar även på kvällen och inte som nu, med iskalla nätter.
Lycka till med dina växter! Kram Åsa.

Ninne sa...

Alltid roligt med omskolning när planterna är så fina som dina!!
Sen är det ju livsfarligt att gå förbi torg o handelsträdgårdar i dessa tider, men det är vackert o så blir det ju så fint hemma??
KRam Ninne

Solhatten - Isas Trädgård sa...

Otroligt häftig färg på de vackra tulpanerna !
Lycka till med sådderna !
Ha en trevlig vecka !
kram/Isa

Rosor och ruiner sa...

Va härligt med en skön trädgårdsdag! Det kan man behöva, för livet är ju jobbigt ibland...det vet både du och jag...det är så hårt att se någon lida, och det är så jobbigt med ovissheten - och även "vissheten" eller vad det nu heter...Kram!

Marie sa...

Bananpaprikor! Det låter spännande:)
Tulpanerna är verkligen vackra:)
Ha d bra:) Hälsniingar Marie/Citronella.

Mimi sa...

Härlig ballerina! Vad fina omplanteringar. Hälsn mimi

IreneL sa...

Tomaterna kommer snart igång! Dom ser fina ut! Bananpaprika...det låter spännande! Har aldrig hört om dessa! Du får skriva lite mer om dom!
Ha en fin dag! / Irene