måndag 24 maj 2010

Ogräs ...eller ??

Är det nån som känner igen det här ?
Har ju trott det bara varit nåt ogräs men nu har det växt på höjden ganska rejält. Jag har någon intuition om att det kan vara kungsljus .


Tulpanen Ballerina börjar så smått blomma.

Kunde inte låta bli att fota en vallmo knopp. Ser lite lustig ut ....:)

Så här ser det ut idag.

Det verkar bli kanon väder idag. Härligt !9 kommentarer:

gittan sa...

Det ser ju inte ut som ogräs men jag kan inte komma på vad det skulle kunna vara. Din Vallmo behåller mössan på =) Jag har en rolig Allium som jag följer med kameran, ibland får naturen till en del konstigheter. Ha en fin dag / kram gittan

andré sa...

Rolig vallmo och fin tulpan. Jag vet inte vad det är för ogräs/växt, men det ser inte ut som kungsljus tycker jag...

Anette sa...

Nja, jag tror nog inte heller det är kungsljus....åtminstone är de inte lika de jag har! Ska bli spännade att se vad det blir av det! Jag hade en okänd planta för några år sedan, men den visade sig vara ett ogräs, fast det hade söta rosa blommor så den passade ju perfekt hos mig. /Anette

Mimi sa...

Nej till kungsljus säger jag också, de har silvrigt ludna blad. Jag tippar på ogräs, jag har rivit upp en massa med liknande blad, men de hade åtminstone ännu inte bildat stängel, utan var mera som en rosett med sådana där likadana blad. Men man vet ju aldrig! Minns bara hur kirskålen kom till Ängesö. den kom med en vallmoplanta som vi fick av min svärmor, brevid den växte denna i mammas ögon ovanliga rara växt som hon riktigt vårdade ömt. Tyvärr:(
Hon anade inte före följande vår dimensionerna av sin dumhet!! Hälsn mimi

Vildrosen sa...

Tror inte mina ögon.
Jag har precis varit ute och fotograferat denna okända växt och tänkt lägga ut den för identifiering på min blogg. Hamnade här av en slump via svenska trädgårdsbloggar där din bild och fråga syntes. Hahaha.
Mina står i en rosenrabatt där de aldrig funnits förut. Jag är mycket osäker på om det är ogräs eller ej så jag låter mina stå kvar. Nu är det ju otroligt spännande när så många inte vet vad det är :)
Vi hörs. Ha en bra dag.
/Marlene

Bea sa...

Hej! Ser att du fått svar på din fråga. Det är inte Kungsljus som har ludna, silvriga blad.
Vilken vacker Vallmo!!
Kram / Bea

Gudrun sa...

Ingen aning vad det är. Vallmon är ju för läcker med sin ludna knopp.

Önskar dig en bra dag.

Annelie sa...

Hej!

Du såg bilden på änglatrumpeten i inlägget den 17 maj? Jag tänkte ett skott av den. Sätter man ned det i jorden så sätter det rötter rätt snart. Men den sorten är verkligen krispig. Kommer man åt bladen lite för hårt så bryts de av. Jag är rädd att det inte går att skicka. Frågan är hur man skulle göra? Luft i en påse skulle ju vara perfekt. Men hur får man luften kvar i påsen? Dessutom blir paketet skrymmande... :/ Har vi ngn mer ide? :)

Jag är så nöjd med mitt grönsaksland! Inläggningsgurkan sådde jag alldeles för tidigt, så de blev lite tråkiga inomhus tillslut. De orkade inte stå upp med de tunga bladen... Men de mår bättre ute. Men en del blad är ju fortfarande lite trista... Men de piggnar nog på sig! :)

godastunder-tokigaidéer sa...

Jag fulkommligt älskar bilder som är tagna så nära där detaljer syns, mycket fina .
Jag håller med dig man kan inte tro att grinkon är en barr växt, rätt så udda rolig sort.

Ha en härlig dag
Kram Anna