söndag 8 januari 2012

Mitt Trädgårdsår 2011 del 3

Nu har jag knopat ihop de sista bilderna från mitt Trädgårdsår 2011 .

September var månaden då alla härliga lökar sattes. Tänk vad jag längtar efter att se hur allt blir.......Höstblommor pyntades runt om , solrosen hinner titta fram tillsammans med septembersolen . Och lite svamp hinner vi plocka .

Oktober då färgerna börjar ändra sig .Grannens fina lönnlöv lägger sig på vår gräsmatta :-) Inga problem alls för jag gillar dem så mycket. Fåglarna får sin första mat av oss och kärleksört och höstastrarna blommar fint . Växthuset blir städat och alldeles tomt . Nästa år ska jag mysa till det lite mer därinne under vintern  . Istället börjar myset inne med ljus och brasa.

November då löven räfsas och kransar binds .  Pyntar med små granar och ris både inne och ute .Upptäcker knopp i julrosen ( som ännu inte orkat slå ut ). Mer mys inne och 1 : a advent i slutet av månaden.

December njuter vi av alla julblommorna . Julpyntar med granristomte och frukter i dörrkransen . Fåglarna hälsar på mer och mer och julrosknopparna har växt lite.


Kram

7 kommentarer:

Helens trädgård sa...

Vilka fantastiskt vackra collage du har gjort över trädgårdsåret. Rolig idé att presentera det på.

Ang. frösådd av Aquilegia så bör man ge fröna en kylperiod på några veckor. Visst kan ett fåtal frön gro vid innesådd men man vill ju ha 'full pott' och då gäller kyla.
Lycka till!

Helens trädgård sa...

Har du växtbelysning och ett svalt utrymme går det fint att ta in sådden och låta den förgro.
Ställ krukan under växtbelysning i rumsvärme och då fröna har grott och du har skolat om med 1 planta/kruka ställer du svalt, ca. +15º och under växtbelysning.
Har du inte dessa förutsättningar eller inte har lust att syssla med förgroning så gror fröna under våren och plantorna hinner ändå bli stora nog för utplantering.

Helens trädgård sa...

Glömde att säga att Aklejfrön är väldigt 'otrogna' och fröplantorna ser inte ut som sin 'moder' utan dom får ett nytt utseende. Men det är inget fel utan dom blir alla enormt vackra!

På min hemsida
http://www.helens-tradgard.se/#home
och under rubriken 'Frösådd' kan du både se bilder och text på hur jag har gjort.

Karla sa...

Vilken fantastisk Amaryllis i december 2011 bilderna!!! Den ser ut som den är...tillverkad i socker...mmm...smaskigt !
:o)
Kram,Karla.

Anonym sa...

Vilket härligt trädgårds år du har upplevt...

Kram Birgitta

Berit sa...

ÅÅ så himla vackert ditt trädgårdsår har varit!!
Ha en underbar dag!!

Anna Vattenkanna sa...

En härlig höst du visar upp...man riktigt känner årstidsväxlingen från sensommar till vinter i dina bilder!

Kram Anna Vattenkanna